Navneføljetonen fortsætter….lidt om Rumle

Rumle er et godt drengenavn!

Jeg fik disse oplysninger i dag fra Bogholderiet i Skanderborg (Damstahl, hvor Jette arbejder).

Rumle er slet ikke så ukendt et drengenavn. Hammerichs søn hed fx Rumle, og ifølge Danmarks Statistik, så er der flere og flere, der kalder sit barn Rumle. Pt. er der 48 Rumle’r i Danmark. Se blot denne kurve over den stigende popularitet for navnet:

Vi kan endvidere oplyse fra vores sønderjyske familie, Else og Ejner, at Rummelpot er et meget sønderjysk navn/ord, der relaterer til et folkemusikinstrument. Sådan skriver Wikipedia om Rummelpotten:

Rummelpot er en folkemusikinstrument. Rummelpotten stammer fra Nederlandene. Instrumentet er udbredt i Nederland, Nordtyskland og i Danmark.
Rummelpot er også en jysk skik, hvor børnene nytårsaften går sminket gennem byen med en rummelpot. De besøger naboer og venner og synger for at få fyldt godteposen. Rummelpotsangen er
Fru lok e døe op:

  • Fru, fru lok e døe op
  • Æ rummelpot vil ind
  • De kommet skift fra Holland
  • De hav så goj en vind

Æ Rummelpot kaldes også et populært satirisk tidskrift fra Sønderjylland, som udkommer hvert år ved juletid.

Vi har selv valgt kælenavnet Rumlepot, da min mave begyndte at rumle godt og grundigt efter jer blevet gravid. Og så kan vi begge huske Brødrene Grimm’s sjove eventyr om Rumleskaft, om en snarrådig og klog lille mand ved navn Rumleskaft, som dog ender med selv at blive snørret til sidst. Det var et af mine yndlingseventyr fra de store eventyrbilledbøger, jeg fik fra Eventyrbogklubben. Vi synes navnet var sødt og sjovt, og så passede det meget godt med lydene fra maven 🙂

Hvis du kan supplere med flere opysninger om navnet Rumlepot, eller bare har nye spændende forslag til navnet på vores lille dreng, så skriv endelig en kommentar til dette indlæg.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s