Dansk film på Manhattan

I går havde jeg arrangeret, at danskholdet skulle ind og se en dansk film. Men hvor gør man så lige det, når man bor i New York området? Jo, Det Skandinaviske hus på Park Avenue afholder i år en dansk filmfestival i forbindelse med Nordisk Films 100 års jubilæum, og der viser de en stribe mere eller mindre kendte danske film, bl.a. Babettes Gæstebud, Terkil i Knibe og Dansen med Regitze, som vi tog ind og så i går.

Filmen vakte glæde ved mine amerikanske elever. De synes, den var rigtig god og interessant, og de var overraskede over, hvor mange ord de egentlig forstod undervejs. Jeg synes jo bare, at det var underligt at se en dansk film med engelske undertekster, mens jeg sad på Manhattan 🙂 Det skulle man lige vænne tankerne til. De kunne godt lide måden historien blev fortalt på med de utallige tilbageblik, og så nød de, at det ikke var den gængse feel good happy ending, som man godt kan blive lidt træt af nogen gange på film. Så alt i alt, var det en god oplevelse for os alle. Jeg anbefalede dem dog at gå ind og se Terkil i Knibe den 12. december. Bare for at opleve en lidt anden side af dansk film også. Den viste de også sidste år i samme biograf, og den havde vakt en del undring ved nogle amerikanske pædagogiske forskere, der havde været inde og se den som en dansk børnefilm 😀 De havde ikke lige forståelse for humoren i filmen og fandt den både frastødende og særdeles uegnet for børn under 18 år.

Da jeg jo ikke er super mobil længere tilbød Søren at køre mig hele vejen derind, så jeg ikke skulle med tog og subway fra Hoboken (my lifesaver!), og i mens jeg hyggede mig med danskholdet, fartede han Manhattan rundt for at yderligere at kunne forkæle mig senere med yummi burgere fra Pop Burger,
(ubeskrivelige små lækre frisklavede burgere fra en burgerrestaturant i Chelsea) og friske Cup Cakes fra Magnolia Bakery i Bleecker Street (de er verdenskendte fra tv-serien Sex in the City, og jeg har ikke fablet om andet, siden vi kom herover).

Så efter filmen havde vi et hyggeligt lille rendezvous i bimmeren på Upper East side, hvor vi nød den medbragte lækre overraskelse. Der tog han godt nok lige fusen på mig! Kan man ønske sig en bedre mand at få sine børn sammen med? Jeg spør’ bare!!!! Cup cakes’ene ventede vi dog med at nyde til vi kom hjem, og hold da op…..de skal prøves igen og igen…..

 

På lørdag skal vi ind til det årlige julemarked i Sømandskirken i Brooklyn. Et kanon arrangement, hvor de serverer alle mulige danske julelækkerier, og hvor man kan købe dansk julepynt, juleslik, julehygge osv. Vi skal følges derind sammen med Jane og Karsten, og skal lige forbi BoConcepts lagersalg først. Ligeledes kommer der en hel masse andre danskere, som vi også kender herovre, og de serverer dansk øl på fad, så mon ikke det er meget godt, at er højgravid, så vi er sikre på at bilen kommer med tilbage til New Jersey? Den står i hvert fald på maksimal hygge hele dagen i gennem.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s