Så juler vi altså….

I går startede julen sådan lidt for os danskere i New York området, da Den Danske Sømandskirke i Brooklyn afholdte sit årlige julemarked. Vi mødtes derinde med en masse fra DK-MOM-gruppen og med nogle af Sørens kollegaer, og det var bare super hyggeligt. En stor del af det går selvfølgelig, som oftest, når der er danskere involveret, op i maden. Måske har det også noget at gøre med, at julen i vores bevidsthed har så meget med mad at gøre. Vi var i hvert fald ikke længe om at finde boden med danske hotdogs, æbleskiver, glögg, Carlsberg øl og frikadeller med kartoffelsalat.

Og ligeledes måtte vi da også lige over i den tyske kirke, som sømandskirken låner lokaler ved på denne dag, og smage de højtbelagte stykker smørrebrød og de lækre stykker wienerbrød. I skulle se en flok sultne danskere opføre sig, som om de ikke havde set hverken kød eller brød i 30 år.

Derudover fik Søren og jeg købt 3 frosne hjemmelavede leverposteje med hjem, og 2 poser rugbrødsblanding. Og så skal man jo også lige ind forbi juleboden og have sig lidt danske nisser, et kalenderlys og lidt ekstra julepynt 🙂

Et besøg, der forresten gjorde os opmærksomme på, at vi skal huske at have far, Jette og Thomas til at tage lys og lyseholdere med over til juletræet, for det er ikke til at få herovre. Og levende lys skal der jo på sådan et træ, hvilket amerikanerne vist synes er fuldstændigt sindsygt og vanvittigt. Levende lys hængende løst på et tørt ægte grantræ indenfor på et syntetisk gulvtæppe…..Ja, ok, når de formulerer det sådan, kan jeg måske godt se, at der på kanten af det vanvittige, men sådan skal det nu bare en gang være, da vi jo ALTID har gjort det sådan 🙂


Ligeledes havde jeg håbet, at vi kunne købe Pama grødris derinde, men det var desværre ikke muligt, så nu må vi lige prøve os frem med diverse rissorter, og lykkedes det ikke, så må vi også lige have sådan en pakke med i kufferten til jul.

Men som sagt, så fik vi lige skovlet lidt julestemning ind i sindet, og kan nu ikke helt lade være med at gå og nynne “Nu’ det jul igen” og “Julen har bragt”. Det bliver spændende med vores første jul i vores amerikanske hjem. Det er dog dejligt at tænke, at vi får familien på besøg til at dele dagene med os.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s