Den første måned – Supersize me!

Så er der gået en måned siden, vi for første gang mødte Isac, og der er godt nok sket meget på den tid både med ham og med os.

Vi har lært ham at kende nu, og ved efterhånden hvad de små suk, grynt og andre lyde betyder. Der er dog stadig tidspunkter, hvor vi ikke har den fjerneste anelse om, hvad han prøver at fortælle os. Så er der ikke andet for at prøve sig frem….1. bryst med mad…nej, ok, 2. skift bleen…nej, ok, 3. nærhed og vuggen i mors eller fars arme…tjaaa, det kan måske godt være….næææ, nå ok, 4. synge mors vuggevise eller Kronborgvalsen….næææ, ikke rigtigt, 5. høre fars bløde stemme snakke om vind og vejr og ingenting…tjaaa, det er ikke værst…næææ ikke alligevel…6. brystet frem igen…det må da virke…jo, sørme, han var sulten….og forlystelsessyg 🙂

Han er blevet dus med barnevognen og ligger lige nu og sover sødt dernede i garagen i sin voksipose. Det er bare så dejligt, for der sover han lige den time længere, og han virker friskere bagefter.

Det med at sove om natten er så en hel anden historie. Vi døjer lidt med én ulvetime på ca. 4 timer! Fra ved 21-tiden til ved 1-tiden er han så og sige umulig at få til at sove. Han har lidt luft i maven, og så bliver han overtræt. Så er det kun nærhed, vuggen og mad der duer, og det gør det så alligevel ikke helt. Jeg har læst mig til, at det kan have noget at gøre med det, man kalder tigerspring.

Spædbørn gennemgår nogle udviklingsspring løbende og det første kommer i fem-ugersalderen, hvor Isac er lige nu. Man kalder dette spring for Bombardementet af sanserne. Han oplever en række ændringer, som påvirker både sanserne, stofskiftet og de indre organer, og han begynder at blive mere interesseret i sin omverden, og vil begynde at holde sig vågen i længere tid. Men sanserne er blevet mere følsomme, og han oplever også forandringerne som forvirrende. Det betyder, at han pludselig har brug for mere end bare mad, søvn og et kram. Han kræver mere opmærksomhed, tryghed og nærhed. Det er også nu, at man ser, at barnet græder med tårer, hvilket Isac også er begyndt med. Så det passer meget godt. Det gode ved det er, at det går over igen, så forhåbentligt er hans natteroderi kun en fase, som vi snart er ovre.

Dette tigerspring betyder så også, at han er blevet meget mere opmærksom på hans omgivelser, og han følger os med øjnene, og vender hovedet mod lyde og lys. Han smiler til os, når vi smiler til ham, og det er bare noget af det bedste i verden at modtage et af de smil.

Vi har været ved lægen i dag til det første månedstjek, og også på det fysiske område er der sket meget på den måned. Han vejer nu 5400 gram og måler 58 cm. Det vil sige, at han er vokset 5 cm. og 1500 g siden han blev født. Prøv at tænk, hvis vi andre skulle have en lignende procentvis vækststigning. Han fik det helt store tjek hele kroppen rundt og alt så fint ud.

På mandag skal Søren starte på arbejde igen efter sin “barsel” (ferie), og så starter hverdagen igen for os alle tre efter julens mange besøg og megen hygge.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s