En dårlig mor

Så kom den – følelsen!

Følelsen af ikke at slå til, af at være en dårlig mor, der ikke kan læse sit barn. Følelsen af afmagt og frustration og af TRÆTHED!

Hold da kæft, hvor er jeg bare træt nu. Det er som om trætheden lige kom snigende i går og ramte mig med en kæmpe hammer “SMAK” lige mellem øjnene. Og med den kom alle de andre følelser, som jeg lige nævnte i flæng.

Isacs verden har indtil nu fungeret således, at selv om han synes at verden og livet er noget forunderligt, forvirrende og overvældende noget, så har han kunne stille sin lid til de to tosser over vuggen, der dog alligevel ser ud til at have ret godt styr på, hvordan det hele skal gribes an. De to tosser er selvfølgelig Søren og jeg, og indtil nu har vi kunne “fake” vores selvsikkerhed indenfor forældrefaget temmelig godt over for ham. Men nu er Søren så lige rejst til Danmark, og jeg er TRÆT….ja, så begynder jeg jo at vakle i den famøse selvsikkerhed, og det kan han selvfølgelig mærke med det samme. Og han bliver usikker, pylret og morsyg. Nej, hvor har de to sidste dage bare været hårde. Jeg føler slet ikke, at jeg kan læse ham, når han bliver træt, sulten eller legesyg, og jeg vælger konsekvent forkert mellem de tre, hvilket er katastrofalt i hans verden 🙂

At han så oven i købet, i følge bøgerne, lige nu gennemlever både et tigerspring og et appetitspring, gør at jeg får lyst til at at gennemleve et jeg-smutter-fra-bulen-spring! Ved barnets tolvte uge begynder de at kunne opleve de glidende overgange i lys, lyde, farver, bevægelser osv. Igen er det meget overvældende, især fordi det både er inden i og uden for ham selv, og han bliver derfor meget mor- og farsyg, da han nu er i stand til at adskille netop de to personer fra alle andre. Han kan nu genkende det ene rum i forhold til det andet, og man anbefaler derfor, at være hjemme og finde ro og tryghed der fremfor at overvælde barnet med yderligere input. Vi kan helt sikkert nikke genkendende til beskrivelserne. Han er fx begyndt at styre sine hænder meget mere glidende, og han øver sin stemme med flere toner og op og ned i volumen. Ligeledes følger han os nu meget bevidst med øjnene, når vi går forbi, og han fanger ud efter legetøjet i kravlegården.

At han så har et appetitspring oveni, betyder så også, at han, hvis han fik lov, kunne ligge og finde trøst og tryghed i mine bryster konstant, da han jo også er ekstra sulten. Det får han dog ikke lov til, selv om han dog spiser en hel del mere end han plejer. I stedet putter vi ham i dynen og vugger ham, og det virker om ikke bedre. Men i aften har jeg så siddet med ham på den måde, sovende, i mine arme i tre timer….ja, han vejer altså over 7 kg nu, skulle jeg hilse og sige!

Hvor er det så, at jeg bliver en dårlig mor? Jo, på trods af, at jeg ved alt dette, og på trods af, at jeg kan mærke, at han har brug for ro og hygge derhjemme, så slæber jeg ham afsted til det lokale mall i dag, fordi JEG har behov for at komme ud og socialize….ja, og det på trods af, at han så sådan her ud, da jeg pakkede ham i bilsædet i morges (jeg tog billedet, fordi jeg synes han var så sød med sin hue. Sjovt nok kunne jeg ikke få ham til at smile til kameraet!):

Ja, han sidder jo ikke lige just med armene over hovedet af glæde, som I kan se! Nå, men jeg var jo selv ude om, at han ikke gad trille rundt i barnevognen i et mall, der var alt for varmt, og at han ikke gad at sidde og hygge i en dametoiletslounge, hvor musikken var alt for høj, og at han ikke gad at kigge på tøj i forretninger, hvor alle skulle hen og kommentere hans fine vogn. Så vi pakkede sydfrugterne og kørte hjem igen – i regnvejret!

Så nu er klokken blevet 20.00, og jeg sidder i soveværelset under dynen, og Isac ligger endelig og sover i sin vugge. Vi har lavet en Maude! Vi er gået i seng! Og vi står først op, når vi er i godt humør igen.

Ps. Jeg ved jo godt, at jeg nok ikke er så dårlig en mor, som jeg får det til at lyde som, men man føler sig sgu som sådan, når man sidder på Lord & Taylors kundetoilet og kigger på en baby, der græder med tårer!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s