Fast føde

I aften har Isac fået risgrød til aften for tredje dag i træk. Vi blev enige om, at nu skulle det prøves i tirsdags, da han de sidste par uger har vist større og større interesse for, når vi spiser vores mad. Vi var ved lægen i dag for at få de sidste to 4 mdr.s vaccinationer, og han synes det var helt fint, at vi nu er startet på grøden. Isac er jo stor af sin alder, og han virkede klar efter hans vurdering. Desuden kan jeg mærke, at han er blevet meget mere sulten, og selvom jeg stadig kan mætte ham med min mælk, så tror jeg ikke det bliver ved sådan ret meget længere. Så nu er vi startet med hjemmelavet grød til aften, så vi kan hygge os med det og lege det ind.

Indtil videre er der vist kommet mere på trøjen og skråstolen end i Isacs mave, men han nyder det, og vi hygger os med det lille måltid.

Han fik sit første måltid med sin sølvske fra farmor og farfar, som han fik i barnedåbsgave og som har været Sørens sølvske en gang. Det var altså lidt specielt, og Søren nød også at kunne give ham maden med den.

I dag har jeg købt boghvedemel og majsmel også, så vi kan prøve lidt flere grødtyper. Men vi tager det stille og roligt med en slags grød om ugen, så han kan vende sig til smagen, og vi kan se evt. allergiske reaktioner. Jeg har besluttet mig for, at han skal have så meget hjemmelavet mad som muligt. Dvs. jeg laver selv grøden og vil også selv lave både frugt- og grøntsagsmos til ham. Jeg ved godt det måske er lidt fjollet, men jeg har altså ikke så meget fidus til de færdiglavede produkter her i landet. Jeg synes meget af det færdiglavede mad til voksne er mere sukkerholdigt, så hvorfor skulle det være anderledes for babymaden. Desuden har USA ikke de samme kvalitets- og indholdsmæssige krav, som DK har mht. tilsætningsstoffer osv. Vi er i Danmark meget strikse med, hvad producenterne må komme i babymaden.

Derudover er Isac jo allergisk disponeret, da både Søren og jeg er allergikere. Så når jeg selv blander hans mad, så ved jeg jo 100%, hvad han får indenbords og kan holde øje med om han reagerer på noget af det. Han får også min udmalkede mælk blandet i grøden, så smager det jo også lidt velkendt for ham 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s