6 måneder med Sir Isac

Så er det første halve år med Isac gået, eller skulle jeg hellere skrive fløjet? For sådan føles det sommetider. Vi kan slet ikke forstå, at det allerede er et halvt år siden, at vi blev kørt op på operationsstuen for at få vores lille dreng ud i verden. Og nu er han her, og det føles som om, han altid har været her. Det er en kliché efterhånden fra nybagte forældre, men ikke desto mindre er det sandt. Man kan selvfølgelig godt huske tilbage, og indrømmet nogen gange længes, efter den tid før han var her. Den frihed man havde og den fleksibilitet. Men samtidig kan man slet ikke forestille sig livet uden ham længere, og hans eksistens er blevet en naturlig del af ens egen eksistens.

Han virker til at stortrives, og han følger udviklingen for hans alder meget godt både socialt og motorisk. Han ruller fra ryg til mave og drejer rundt om sin egen akse, når han skal nå et stykke legetøj. Han er så småt begyndt at møve sig fremad. Det har han dog bedst succes med på ryggen, hvor han løfter numsen op med fødderne og skubber sig frem.

Det eneste problem med det, er han ikke kan se, hvor han er på vej hen…resultat: han støder mod vinduer, dørpaneler og fars højtalere 🙂 Han kan godt lide at ligge på maven og løfter sig helt op på armene, så han rigtig kan følge med.

 

Han kan næsten sidde selv nu. Han holder balancen ved at støtte hænderne mod gulvet, og det holder jo kun så længe. Så efter et halvt minuts tid tipper han til den ene side. Når han sidder med støtte er ryggen dog fin rank, så det varer nok ikke så længe inden han har grejet den også. Hans lille ryg skal jo også lige kunne følge med.

Han pludrer, hviner og blabrer i et væk, og han er rigtig begyndt at lege med konsonantlydene også: “dadadadada”, “jajajajaja” og “neeeeeneeeeneeee” er favoriterne.

Han spiser rigtig godt og får nu havregrød med frugtmos eller friskrevet frugt til morgenmad, avokadomos med pæremos til frokost og grøntsagsmos (kartofler, gulerødder, brocolli, squash osv.) til aften. Der i mellem får han frugt, som han kan sidde og fingerere med. Han elsker appelsin og melon.

Han smager alt vi giver ham, og vi endnu ikke stødt på noget, han ikke kunne lide. De sidste par dage, har han dog haft en idé med, at alt skal dyppes i pæremos, før han gider at spise det. Jeg tror måske det er fordi, pæremosen er velkendt, og så er alt det nye ikke helt så farligt. Nu hvor han er blevet et halvt år gammel, må han også begynde at få hakket kød, så det bliver det næste vi skal prøve. Og så ammer jeg ham jo også stadigvæk. Han drikker mælk ved mig ca. 4 gange om dagen, og det håber jeg vi kan blive ved med indtil han er 8-9 mdr., hvor han må begynde at drikke rigtig mælk.

Han sover stadig igennem om natten, fra han bliver lagt ved 19-tiden, til han vågner igen kl. 6-7 stykker næste morgen. Det er helt klart grøntsagsmosen om aftenen, der er skyld i dette, og de dage, hvor han ikke rigtig gider spise noget af den, vågner han rigtig nok også igen allerede ved 3-4 tiden og er sulten. Så får han lidt bryst og putter heldigvis lige så stille videre inde i sin seng.

Han er på mange måder et rigtigt nemt barn, som størstedelen af tiden er glad og veltilpas.

 

Så længe han føler sig tryg og har mor eller far i nærheden, så er der ingen ko på isen. Han er dog inde i en periode, hvor vi helst ikke skal gå for langt væk, før det bliver lidt farligt det hele. Det er vist meget naturligt for denne alder. Han er midt i det femte tigerspring, som skulle være det længste og det mest angstfremkaldende spring af dem alle. Det er nemlig nu, at han opdager, at vi rent faktisk ikke hænger sammen, og at vi kan forsvinde væk fra ham, og så er han alene tilbage. Det må være skræmmende for sådan en lille størrelse. Så vi leger “Tittebøøh” i vildskab, så han kan se, at ting der forsvinder kommer tilbage igen. Det elsker han, og han griner højlydt, når bamsen kommer frem fra under tæppet. Forleden lå han og Søren på sengen, og jeg gemte mig nede bagved og kom så op og frem og sagde tittebøøh. Først over på min side, så kravlede jeg over til Sørens side og overraskede ham der, mens han forventningsfuldt sad og kiggede ved min side stadigvæk. Det tog tre skift fra side til side, så havde han regnet mønsteret ud og vendt hovedet mod den modsatte side, han vidste jeg kom op fra. Det imponerede os alligevel lidt 🙂

Han elsker at danse til al musik med lidt gang i, og gerne med mere end en person. Han følger nysgerrigt med i trafikken nede i vores cirkel, når han ligger ved vinduet og kigger ud, og hans nysgerrighed er i det hele taget ret sigende for ham, når han sidder med åben mund og polypper og nedstirrer kilden til hans undring. Og så er han en rigtig tumling. Det bedste han ved er at blive vendt på hovedet, at få lov at mosle rundt på mors eller fars skød eller at blive svunget inde i tæppet, så det er formet som en hængekøje. Der er ingen tvivl om, at der kommer fart over feltet, når han først begynder at bevæge sig rundt. Forhåbentligt varer det lidt endnu 🙂 Ellers nyder han også de stille stunder, hvor han kan ligge på sit legetæppe og snakke med legetøjet eller lytte til musik. Han er rigtig god til at ligge sådan for sig selv også, og det er tydeligt, hvornår vi ikke skal komme og blande os i disse stunder. Så får fødderne en tur i munden, legesolen et par dask og elefanten en god historie. Det er vidunderligt at sidde og kigge på.

En af de negative sider ved at have ham her, at man ikke kan dele ham med jer derhjemme. Hvis det stod til os, ville han have et webcam på sig 24-7, så vi kunne sidde og sige: “Prøv at se ham nu!” Det er rigtig hårdt at være så langt væk, når man har såden et lille vidunder, man gerne vil dele med dem man holder af. Det er faktum! Jeg ved, at vi selv har valgt det, og vi har det også rigtig godt herovre og trives stadig 100%, men savnet til det derhjemme er ikke blevet mindre det sidste halve års tid.

I morgen skal vi til lægen og have Isac vaccineret og mål og vejet. Men det må I høre mere om i morgen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s