Ich bin der Lars

Her til morgen står min mand og messer en lille remse, som vi andre nynner en lille sang for os selv. Jeg har hørt ham sige den mange gange, men for første gang lytter jeg efter teksten og hører ham sige:

“Hallo, Ich bin der Lars. Ich wohne in der Hollenstederstrasse 19 in Elsdorf bei Hamburg. Meine hobbys sind rasen mähen und lesen.”

Den første remse han lærte på tysk, fra den gamle tyske lærebog i folkeskolen. Tænk sig, at han husker det endnu!

Altså hvad vi ikke går og lagrer i vores hovede af unødvendig viden. Jeg selv har mine egen remse. Dog ikke helt så lærerig og lingvistisk, som min mands. Min kommer fra Radio ANR’s (Alle Nordjyders Radio; tidligere Aalborg Nærradio) radioreklamer (den skal rappes i bedste MC. EJner stil, sådan lidt forøverbøjet, omvendt kasket og hængerøvsbukseagtigt):

“Og tænk, så sagde de, de gamle snøbler,
at de ville gi’ MIG, nye smarte møbler.
Fra EC i Høøøørmested – HØRMESTED, hørmested, hørmested….”

Hvorfor hænger sådan noget ved?

4 thoughts on “Ich bin der Lars

  1. >Jeg kan godt huske der Lars fra tysk!!! Har en veninde, der også ofte lirer remsen af. Underligt at det lige er den, der sidder fast…

  2. >Ja ikke? Det synes jeg også. Hvorfor er det lige at sådanne remser eller læresætninger sætter sig på den måde i ens hukommelse. Jeg kan forstå det med de grammatiske remser og sådan. Men denne her har ingen melodi eller rytme, som man kan huske den med.Det skal måske lige tilføjes, at jeg ikke har skyggen af noget tysk remselignende liggende i hovedet selv. Det røg lige så hurtigt ud, som det kom ind, hvis det da nogensinde overhovedet kom ind i første omgang. Det var ét fag, som bare aldrig gik op for mig, som ellers er et temmelig sprogligt menneske. Det kan så også til stadighed undre mig en hele del…..intet kan jeg huske…nada…zip…nope!

  3. Lars bor altså i nr. 16. Sådan lærte jeg den i hvert fald. Har været hjemsøgt af “ham”i 18 år efterhånden. Og så bor han i Altona, Hamburg. Men sådan noget er selvfølgelig altid op til diskussion:-))

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s