>Gran Torino

>Sådan en bil har den pensionerede bilfabriksejer og Koreakrigsveteran Walt Kowalski stående i sin garage.


Det er også titlen på Clint Eastwoods seneste film, hvor han selv spiller hovedrollen som Walt. Og vær ikke i tvivl. Han ved stadig på trods af sin høje alder, der nærmer sig de firs, hvordan man spiller en hårdkogt kynisk mand, der kan slå ihjel med sit blik og de bare næver.

Historien er fængende fra ende til anden, og skiftet fra humoristisk til tragisk er knivskarpt, ligesom Kowalskis egen forvandling er. Når man som Walt kender mere til døden end til livet, undres man, når livet står og banker på ens dør gentagne gange. Især når det kommer i form af hans asiatiske naboer, som han forbander langt væk, da de er en konstant påmindelse om hans egne forfærdelige gerninger i Korea.

Den får fem ud af fem stjerner af mig, da skuespil og historie går op i en højere enhed filmen igennem. Man er hele følelsesregisteret igennem; forargelse, undring, latter, spænding, sorg, forfærdelse, sympati og forståelse.

Gå nu bare ind og se den, ikke? Og fortæl mig så bagefter, om ikke jeg havde ret.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s