>I’m a lucky potato

>Når man sidder på fjerde række lige midt for i Minskoff Theatre på Broadway og er omringet af fantastiske kreationer af dyr – elefanter, giraffer, aber, zebraer, løver, tigre og farverige flyvende fugle, så føler man sig heldig. Alt sammen en del af den 12 år gamle musical The Lion King. Er du så færdig en opsætning! Jeg var med min moster og onkel, som havde inviteret os. Jeg måtte desværre tage alene afsted, da Drengen blev syg og manden min tog “one for the team” og blev hjemme ved ham.

To minutter inde i forestillingen og så hylede jeg for første gang. Når jeg sidder i sådan en situation, hvor man får lov at opleve noget der er så ægte og levende, som sådan et stykke kan være, så kniber jeg altid lige mig selv i armen og det går lige i tårekanalerne på mig. For hvor er jeg heldig at få lov til at sidde der på Broadway i New York og opleve noget så eventyrligt. Magen til scenografi skal man lede længe efter. Det er jo også en Disneyproduktion, så der er ikke sparet på noget. Men det der fascinerede mig mest, var faktisk hvor enkelt scenografien var lavet – altså uden brug af de store elektroniske medier, men derimod helt vildt kreativt og anderledes tænkt.

Dyrene var alle mennesker klædt ud som dyr, og i stedet for at prøve at skjule personerne indeni, så lod man dem være synlige, så det blev en slags maxidukketeater. Det kan jeg skide godt lide. Det er anderledes, ærligt og meget ulig Disney. Girafferne var fx mennesker med fire stylter på hænder og fødder. Og hunløven blev styret af en kvinde, som var løvens bagkrop og som styrede forkroppen med pinde fra hænder og hovede.

Jeg elsker teater – jeg elsker i det hele taget kunsten og det den kan gøre ved mig som menneske. Det rører mig, når jeg ser hvad mennesker kan skabe af smukke fortællinger i billeder og musik, hvadenten det maleri, teater, film, koncerter eller andet. Jeg elsker at lade mig rive med og lade denne nye opdigtede verden opsluge mig. Og jeg elsker at opleve det i nuet. At sidde der, mens det hele sker lige for øjnene af mig. Når jeg får lov at opleve sådan noget, så føler jeg mig rigtig rigtig heldig.

4 thoughts on “>I’m a lucky potato

  1. >Åh, jeg har den forestilling ganske tæt ved mit hjerte også. Det er uden sammenligning den største musical/teater oplevelse jeg NOGENSINDE har haft. Har set den tre gange nu; 2 gange i London og sidst da jeg var i New York for godt 14 dage siden. Åh hvilken fryd…..de kostumer, den sang, den historie, den scenografi…..

  2. >Maja Kirstine – jamen, så ved du jo LIGE hvad jeg taler om 🙂 det er så stort, så stort! Jeg vidste slet ikke, at den kører i London også. Var det samme stil og scenografi osv.?Katrine – I know, I know…. 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s