Tegnedrengen

I dag hev vi farver, blyanter og pensler frem og så fik Isac lov at eksperimentere sig lidt frem med de forskellige midler.

Jeg har ikke rigtig prøvet før at lade ham få tid og ro til at sidde og lege med tegningen. Før vi rejste til Danmark interesserede det ham ikke rigtig, og i Danmark var der ikke rigtig ro til det, når vi prøvede, da der var så meget andet der skulle opleves.

Men i dag hyggede vi os med det og jeg er faktisk ret glad for resultatet. Det skal lige siges, at det er ikke noget i mod hvad Isac selv var. Han var simpelthen så stolt af sit maleri, og da det blev sat i ramme og hængt op i stuen tog han lige en sejrsdans i hele stuen med armene klappende over hovedet og et kæmpe smil i ansigtet. Og så løb han hen til billedet og pegede stolt op på det med begge hænder. Det var helt vildt sjovt at se, at han 100% vidste at det var hans værk det der og at det var noget vi var glade for at han havde lavet.

Han forstår så meget nu. Næsten alt vi siger til ham bliver svaret på på den ene eller anden måde. Han hjælper med at dække bord, rydde op, lave mad og tage tøj på. Han kommer sågar med tøj til os om morgenen, når vi kommer ud af badet, så vi kan komme hurtigt i tøjet. Han er begyndt at gå op og ned af trappen i stedet for at kravle. Dog skal han stadig holde en af os i hånden for balancens skyld, men han vil altså gerne gøre lige som vi gør – på to ben!

Han spiser selv al hans mad med ske eller gaffel og drikker selv af glasset. I Danmark lærte han ligeledes at drikke af sugerør og elsker nu at få en brikæblejuice til sin eftermiddagssnack.

Når vi skal ud og køre kravler han selv op i bilen, ligesom han kravler op i sofaerne, på spisebordet og hvor han ellers kan komme til at kravle op.

Han er stadig en lille huledreng, og inde i det store skab i gange har han rigtig fået indrettet sig med et hyggeligt tæppe på gulvet og en lille standerlampe, som han selv går ind og tænder. Så sidder han derinde i hulen og synger eller snakker.

Der kommer mange ord fra ham nu. Han siger: Hov, smage, der!, mad, vand, tak, hallo, igen, mere og op. Nogen dage bruger han ikke ordene og andre dage kommer de i flæng. Det skifter meget.

Vi var til lægen med ham i går, hvor han fik to vacciner. Den ene er mod skoldkopper, som man vist ikke vaccinerer imod i Danmark. Vi valgte dog at få den alligevel. Det har påvirket ham lidt i dag, hvor han har været lidt sløj og træt. Men han er også snottet oveni, så det kan jo ligeså godt have været det, der har slået ham lidt ud.

Han vejer nu 12,5 kg og er 83 cm. lang. Sund og rask udvikling, og godt med både kognitivt, motorisk, sprogligt og socialt. Det er jo dejligt at høre! Rart at han følger godt med – så skal forældrene også bare lige hoppe på udviklingstoget og til at fatte, at han bliver så stor og dygtig. Jeg forundres hver dag…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s