>Communiversity

>Når byens borgere slår sig sammen med universitetets studerende får man det, man i Princeton kalder Communiversity. Og når man så står med sådan et lækkert ord på hånden, så kan man jo lige så godt fejre det og holde en kæmpe byfest, hvor kunst, kultur og samfund er hovedtemaerne konkretiseret i smukke brugs – og billedkunstboder, mangfoldige sceneshows og et flerkulturelt madorgie.

Vi kom ved et tilfælde forbi, for vi havde intet hørt om denne fællesfest, selv om vi kun bor 15 km. nord for Princeton!!? Med det kan vi så konkludere, at vi enten kommer for lidt ud, eller at de i Princeton ikke finder det nødvendigt at reklamere yderligere for en tilbagevendende årlig begivenhed, som alle har glædet sig til og forberedt sig på i flere måneder inden. Vi kommer nok for lidt ud.

Weekenden bød på hedebølge på over 30 grader, og der er kun en ting der er mere uudholdeligt end at være ude i den varme, og det er at være inde. Så lørdag formiddag pakkede vi bilen, Manden, Drengen og jeg, og tog til Princeton for at hygge os på legepladsen på Lover’s Lane (ja, de kan det der med at finde navne til ting i Princeton). Vi endte midt i byfesten og greb chancen for at få vores hungrende forlystelsessult stillet lidt.

Og hvor ellers end i det finkulturrelle Princeton finder man denne form for festivalmad:
Spansk økologisk Paella med muslinger og kæmperejer. MUMS!

Heldigvis kunne man også få noget så Plain and Simple som Funnel cakes (tragtkager),

som er en kage lavet af flydende dej, der hældes igennem en tragt og ned i friture, hvor det bliver stegt. Derefter serveres den med drysset flormelis på. En rigtig festival spise, som minder meget om vores klejner og da vist også er et levn fra de hollandske emmigranter.

På campus kunne man finde spændende og oplysende stande om forskellige nationaliteter og kulturer. Fx fandt man lige ved siden af standen om besættelsen af Palæstina, standen om Princeton University’s Cheerleading Squad. Hvem, der har besat dem, stod der dog ikke noget om.

2 thoughts on “>Communiversity

  1. >Der ville jeg gerne have været med. I har helt sikkert haft en dejlig dag. Kan lige forestille mig hele området. Jeg glæder mig til at se flere billeder. Knus mor

  2. >Mor – Uh, hvor ville jeg også gerne have haft dig med. Du ville have elsket det! Ikke bare maden, men også boderne…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s