>Om at tage de rigtige valg

>Nogle gange formår man bare at tage alle de rigtige valg, uden egentlig at vide det. Tag fx dagen i dag. Det var i dag, at vi trodsede mageligheden og tog en tur ud og shoppe sammen alle tre, selv om det ikke er Drengens favoritaktivitet. Han endte dog med at have en fantastisk dag, hvor han fik lov at løbe frit rundt i hele det store mall i stedet for at sidde og kede sig i klapvognen, og den halve time i legehjørnet i Legobutikken var en genial prioritering på den konto. Og sørme om ikke jeg så ikke lige fandt tiden til at købe disse tre fine kjoler til i alt 63$ (ca. 325 kr.).

Og selv om tiden egentlig var gået i forhold til vores plan om at nå hjem og lave lækker sund aftensmad (jvf. to indlæg tidligere her på bloggen), så skulle Manden da også lige have lov at kigge færdig, og så var han heldig at finde disse tre lækre Hollisterbluser til i alt 55$ (285 kr.), mens jeg og Drengen smuttede på Starbucks og købte en Latte til mig og en Americano til ham, og Drengen tømte en brikæblejuice på rekordtid.

På vejen hjem sad vi og vendte og drejede mulighederne: Hjem og lave fælles lynaftensmad, da Drengen sad utålmodig, træt og SULTEN på bagsædet, eller lade os friste af vores personlige forlystelsessyge, og det at vi nu endelig var kommet ud af huset omkring aftensmadstid, og derfor tage på restaurant og spise. Fordelen ved dette, var at Drengen fik sin mad med det samme, hvorimod den først skulle laves, når vi kom hjem. Ulempen var at han var træt allerede, og det kunne ende i skrig og skrål og et overtræt barn senere på aftenen. Fristelsen var stor, men fornuften fik overtaget, og vi tog hjem, hovedsageligt fordi det var sundere mad der ventede der (jaaaahh, vi er standhaftige!). Fodrede Drengen af med en lækker portion havregrød med æble, kanel og sukker. (Vi synes egentlig han var taberen i dette spil, rent kulinarisk, men han slikkede sig gentagne gange om munden og sagde: “Mmmmmmmm…”!!?) Han fik sin godnathistorie fra pegebogen om pæren, lastbilen og futskoene: “Hva’ deeeeet?”, blev puttet af sin far, imens jeg grillede den allerede marinerede plank steak, de friske asparges og de oliekrydrede kartofler på den elektriske grill på altanen. I horisonten trak uvejret op, og vores oprindelige plan om at spise udenfor, blev justeret en smule og rykket indenfor. Lige som jeg tog lækkerierne af grillen og lukkede altandøren, og Manden kom ned efter den smertefrie og hurtige putning, lød det første brag efter det blitzende lyn. Og SÅ blæste det op! Og blev uvejr!

Vi tændte stearinlysene, knappede rødvinen op og rullede persiennen ved spisebordet helt op, så vi rigtig kunne nyde uvejret udenfor, og maden og vinen indenfor. Glade for, at vi i dette øjeblik IKKE var på vej ud fra en restaurant med et træt barn på armen.

Da vi skar i de svagtrosa plank steak skiver, som tilfældigvis havde fået lige præsic den tid de skulle have på grillen, fordi uvejret besluttede, at det var tid at få maden indenfor, blev vi hurtigt enige om, at vi havde taget mange gode valg i dag, og dette måtte være belønningen. Udenfor herskede kaos, og indenfor var alt ro og harmoni og to glade forældre.

3 thoughts on “>Om at tage de rigtige valg

  1. >SHM har indført et princip herhjemme der hedder “act like you’re already there” og i grove træk betyder at man skal forfølge sine drømmme/ønsker og tænke mindre i faldgruber, så vil de gode ting stå i kø for at ske for en… Det lyder lidt som om at det er det I var ude for! Fedt!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s