>Overlevelseskassen – part 2

>Da vi for snart tre år siden ankom til USA og indlogerede os i vores lejlighed i Weehawken og pakkede vores tre kufferter ud, var synet af dynerne særligt frydefuldt. Vi havde ingenting med os, udover det vi kunne have i de tre kufferter. Alt andet stod i lejligheden hjemme i Gentofte, klar til at blive pakket ned af flyttemændene og sendt til USA.

Der stod vi i alt det nye med en udsigt mod Manhattan og tre års ophold i USA. Alt var nyt og spændende – og nervepirrende. For hvordan ville det gå os? Ville vi kunne falde til i det nye? Ville vores forhold klare det? Ville jeg blive skør af at være hjemmegående? Ville Manden trives på en amerikansk arbejdsplads? Og sådan blev spørgsmålene ved med at dukke op. Nye kom til hver dag.

Vi skulle giftes os for at kunne komme sammen afsted. Jeg kunne kun deltage i eventyret, hvis jeg var hans kone. Det gjorde mig ikke noget, men det var jo ikke lige den måde vi havde drømt om at skulle blive gift. Men det blev vi, en mandag eftermiddag i september kl. 15 på Gentofte Rådhus. Vores nærmeste var med os, og jeg kunne ikke forestille mig, at det kunne gøres på andre måder i dag. Sådan skulle det jo faktisk lige netop være, var hvad vi begge indså jo mere dagen skred frem. Det var lige os!

Og derfra var vi et team! Team Nicolaisen. Vi var i dette sammen, og det føltes rigtigt.

Men da vi sad, en måned tidligere uden ringe på fingrene, der i det store tomme rum med de store åbne vinduer og kiggede ud på verdens mest berømte skyline, kunne vi alligevel mærke ængstelsen og tvivlen. Pludselig føltes det kommende Team Nicolaisen som et meget lille lokalhold, der skulle spille mod alle de store verdenskendte mandskaber.

Og så pakkede vi overlevelseskufferten op, der var pakket hjemmefra med det formål at få os igennem de første par uger (som endte med at blive 3 måneder) uden vores ting fra lejligheden. Og der lå dynerne øverst. Og hovedpuderne. Og de duftede af Lyngbyvej, den hvide sofa og søndagsmorgener med kaffe og rugbrødsmadder med honning. Og alt faldt på plads, for vi havde jo hinanden og vores dyner, så vi var stærke! Og udenfor vinduet ventede Manhattan og hele USA på at blive erobret af vores lille lokale hold fra Gentofte.

Vindueskarmene blev vores hyggekroge. En luftmadras vores sofa. En anden luftmadras vores seng. Og med et par tallerkener, lidt bestik, mit staffeli, lidt danske bøger og et par stearinlys, og så havde vi os snart et hjem. For det var jo egentlig alt vi behøvede.

Nu står vi her igen. Dynerne er pakket sammen med hovedpuderne. Lidt stofbleer til Drengen, en grydelap, en grydeske, en røreskål, et par hviskestykker, et par håndklæder, lidt plastiktallerkener og plastik vinglas (ja, vi har forfinet indholdet lidt siden første heat i 2006).

Hvad der også er nyt i denne kasse er sporene af Drengen. Der er et par Matchboxbiler, et baseball bat med bold, hans to bolde (Let me tell you how to have fun with balls!), hans kængurubamse og hans hoppehest! Der skal jo være lidt underholdning i den første tid, som nogen af jer også nævner.

Og den blev tung, men ikke tungere end den første kuffert, som vejede 32 kg, som den måtte for SAS. Den endte med at veje små 20 kg, og det skortede heldigvis ikke på stærke mænd til at bære den ud i bilen og køre den på posthuset.

Den bærbare bliver pakket i min egen kuffert. Jeg ved ikke, hvordan jeg skulle overleve uden den. Kufferterne skal pakkes med tøj og toiletartikler. iPod med lydbøger og musik, pegebøger og vandbaserede Cryolatusher og farvekridt skal med i flyveren. En syv timer lang flyvetur med en 1½årig dreng kræver sit beredsskab!

Denmark here we come! Team Nicolaisen has expanded it’s team and is now headed for the European playing fields!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s