>En vrangforestilling

>Dette indlæg er mest for Line fra Indeniudenfor, som sukkede i et indlæg på sin blog over, at hun kun kunne strikke ret. Hun var lige blevet bidt af strikkefeber, og sad nu og drømte om, at hendes mor havde nået at lære hende at strikke vrang. Jeg er så heldig, at jeg har min mor endnu, og hun er min nr. 1 strikkecoach, og jeg deler gerne hende og hendes kloge ord med andre. Så jeg lovede hende i al min kådhed en “vrangforestilling” af (v)rang!

Og det skal hun have. Planen var at filme en instruktion til hende selv, men selvfølgelig var det lige i aften, at min version af Windows ikke ville være kompatibel med min version af mit Logitech webcam, og derfor gik min computer i hårdknude hver gang jeg forsøgte. MEN, nød lærer nøgen kvinde at strikke, og jeg gik på YouTube. Mind mig om, at YouTube skal være en af mine tre ting, hvis jeg nogensinde ender på en øde ø med kun tre ting i tasken (for Mikael Kors-tasken skal jeg have med og den tæller ikke med i de tre!)

Men tilbage til vrangforestillingen. Sådan her har jeg lært at strikke en vrangmaske. Jeg har snoren foran pinden ligesom denne finske dame har:

Man kan også have snoren bagved pinden, som du kan se HER (desværre kunne denne video ikke embeddes).

Og ellers er der en rigtig god illustration her på Drops’ strikkeskole.

Så fandt jeg da også lige ud af, at englændere/amerikanere strikker andeledes end danskere (og finnere). Jeg kunne nemlig ikke bruge nogen af videoerne jeg fandt, når jeg søgte på knitting instructions. Se selv her:

Er det ikke en omstændig måde at gøre det på? Eller er det bare mig?

Nå, men jeg er selv kommet i gang med strikkeriet igen, og denne gang er det en trøje til Drengen, der er på pinden. Jeg har ikke lige noget mønster, så det bliver lidt pr. intuition. Jeg vil prøve at lave den i raglan, dvs. på rundpindene hele vejen på til halsen. Det lyder tilpas nemt og bekvemt (og hurtigt) for mig. Jo mindre der er bagefter, der skal sys sammen, jo bedre!


3 thoughts on “>En vrangforestilling

  1. >TAK TAK TAK! Hvor helt helt fantastisk. Har været i strikkebutik for at købe mig et ekstra sæt pinde (ja så meget nybegynder er jeg, at jeg kun havde et sæt… og jeg kan jo ikke løbe nogen risiko med mit ret-strikkeri, som går ret(!) godt, og som måske bliver til et halstørklæde til nogen. ja har endnu ikke SÅ store abtioner!) så jeg kan komme igang med glatstrik! Glæder mig til at prøve om lidt…MEGET fin trøje i øvrigt. Sådan en laver jeg også lige når jeg har styr på vrang. Du hører fra mig når det kører 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s