>Så blev jeg så klog…og begavet

>Som kunstner er der ikke noget mere indtagende og intimiderende på en og samme tid end et tomt lærred. Det første penselstrøg er altid det sværeste, for det er det penselstrøg, der leder til det næste, som leder til det næste and so forth. Og hvis de første klatter på lærredet ikke giver dig noget at spille videre med, så kan hele processen gå i stå. Det kan også ende i en helt anden retning, end man først havde tænkt, hvilket kan være både godt og skidt i den sidste ende.

Nå, men jeg har fået mit største lærred til dato at lege med, og jeg er totalt handlingslammet. Det er ca. 700 m2 stort, allerede overmalet med grøn farve på 90% af det og mangler både ramme og symmetri. Den kvikke læser har måske regnet ud, at det er vores have, jeg taler om. Med et nybygget hus på hånden, har vi også fået en have, der overhovedet ikke er anlagt. Dvs. der er plantet græs (eller det er vel nærmere rullet ud, men det ligger der i hvert fald, og det ligger så fint), og der er lagt fliser, og det er så også det. Nå nej, så er vi så heldige, at to dage efter vi flyttede ind plantede naboen bøgehæk på hele den ene side, så nu skal vi kun bekymre os om de resterende tre.

I min handlingslammethed søgte jeg på nettet på haveanlægning, og ramte ind på Ønskehavens hjemmeside. Det har jeg så meldt os til nu. Så hvis Camilla Ottesen pludselig skulle dukke op en morgen, så sætter jeg gerne en pot kaffe over, mens de prepper lærredet lidt for mig.

Men indtil da, så skulle jeg jo i gang på en eller anden måde. Nogen ville måske mene, at et godt sted at starte ville være at fjerne ukrudtet langs græsplænen, men helt ærligt. Det gad jeg altså ikke. Det var ligesom ikke kreativt og inspirende nok, og hang slet ikke sammen med mine drømmebilleder af mig i hat med stor skygge og blomstrede havehandsker på. Nej, der skulle noget vildere til, så jeg tog på planteskole med tanken om, at en butik, der bruger ordet skole i sin beskrivelse, måtte da kunne lære mig et eller andet. Planteskolen ligger en spytklat fra mit hus, så første træk var forholdvist nemt.

Andet træk bestod i at lægge kortene på bordet og tilstå overfor de flinke og meget plantekloge damer med græsgrønne fingre, at jeg var helt grøn indenfor det her havehalløj. Eller jeg er vel nærmere pink eller orange, eller noget andet neonagtigt, som slet ikke er at finde i det grønne.

Damerne var ekstremt søde og inden jeg havde set mig om, fandt jeg mig selv i den helt store rundvisning og gennemgang af forskellen på stauder, roser og sommerblomster. Jeg lærte om de lidt sarte Magnoliaer, der gerne skulle have læ og ro og som jeg jo har en forkærlighed for, og at HC. Andersen rosen eller Leonora Christine rosen var de perfekte makkere til mit drømme-rosen-lavendelbed langs indkørslen. Forestil jer at stige ud af bilen og blive mødt af en væg af lavendelduft og et syn af et mørkt dybt rødt rosen- og lavendellillafarveogie. Sådan var min fars indkørsel i Frederikshavn, og sådan skal min indkørsel også snart være. Så føler man sig velkommen.

Jeg lærte også, at de par tunge damer her,

som var mit første køb til terassen til at stå ude på kanten af fliserne til at skærme lidt af for naboerne og vinden, faktisk foretrækker at være lidt småsure forneden. Og da de heller ikke er meget for direkte sollys og stiv kuling fra vest, som desværre også er ret kendetegnende for et nybyggerkvarter, blev de flyttet over på øst- og forsiden af huset, hvor de nu rigtig kan stå i skyggen og bevare deres sarte blege look og samtidig holde øje med naboernes liv og leben ude på gaden. Et helt perfekt sted for sådan et par flagrende Hortensiatøser, tror jeg.

Og så til dagens scoop! En chokoladeelsker som jeg kan næsten ikke undgå at knibe en tåre, når jeg sætter snuden ned i den smukkeste mørkerøde, næsten brune, sarte blomst og får duften af den mørkeste lækreste bitre chokolade i næseborene.

Hvor er det vildt! Der findes en chokoladeblomst! Og den er SÅ smuk. Den skal plantes ud i haven og brede sig og sende søde chokoladesansninger op til mig på liggestolen. Jeg GLÆDER mig allerede!

Ja, så hjem kom jeg med en ordentlig røvfuld blomster til krukkerne på terassen (for det 700 km2 lærred skræmmer mig stadig lidt) og 300 liter spagnum. Jeg skulle bruge ca. 100 liter, så bor du i området, så kom endelig forbi, hvis du mangler lidt spagnum. Måske skulle man lave en blog give away…

….hvilket helt naturligt bringer mig til afslutningen og jubelscenen i dette indlæg. Jeg har nemlig vundet en give away for første gang!!! Ja, altså det vil sige vundet og vundet…jeg var ikke den første rigtige vinder, men jeg fik sidegevinsten, trøstepræmien, som jeg ser som The Grand Prize. Se selv HER. Weeeeeeee…..I’m a lucky potato, and a garden smart one too, that is!

One thought on “>Så blev jeg så klog…og begavet

  1. >Det ser godt ud fru husejer ssMed din kreativitet skal du nok hurtigt komme efter det.Er begyndt at føle mig en smule ignoreret 🙂 Pludselig en dag uden du ved det BANKER JEG PÅ DIN DØR – hvis du vil ha en finger med i spillet så meld lige ud du ;)Kram

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s