>Enough with it…giv mig nu nogen børn!

>Noter kan komme i mange forskellige former og systemer.

Jeg er i disse dage på introkursus for nye lærere i den kommune, jeg skal undervise i. Der er 27 lærere på kurset, og jeg vil skyde på, at 23 af dem er helt nyuddannede. Jeg føler mig pludselig meget erfaren, meget vidende og MEGET voksen (læs: gammel). Kurset er, som sådan nogle kurser skal være, fyldt med pædagogiske bolscheord og luftige definitioner af dem. Det er egentlig interessant nok, men jeg må indrømme, at der er ikke meget nyt under solen for mig. Jeg er færdig med al den snak OM børn, nu vil jeg gerne snart snakke MED nogle børn, tak! På mandag går det løs. Så skal jeg endelig møde mine kommende 7. klasses elever, og jeg kan næsten ikke vente.

I mellemtiden, har jeg så en kærkommen lejlighed til at øve mig på at visuelisere mine noter, som jeg lærte af en kær kollega engang i tidernes morgen for 347 år siden, da jeg selv var en forholdvis ung, naiv og uerfaren lærer. Sjovt nok, husker jeg bedre indholdet af denne form for noter, når jeg kigger på dem 3 år senere, end jeg gør af noter baseret på ord alene.

Ps. som bevis på, at jeg virkelig ER gammel, så måtte jeg i dag kapitulere og gå ind i Bog & Idé og købe nyt indlæg for 2009-2010 til min Filofaxkalender. Og det på trods af den fineste elektroniske udgave i min nye iPhone. Der er bare et eller andet med kalendere og papir og overblik. Behøver jeg at sige, at min kalender ofte ligner en tilsvarende udgave af ovenstående noter? Taktil og visuel – me in a nut shell.

5 thoughts on “>Enough with it…giv mig nu nogen børn!

  1. >Kan så meget følge dig i det med at der skal "nogle børn på bordet" og ikke så meget snak om dem. Det bliver min store udfordring i mit nye job!Du må simpelthen lære mig at tage den slags noter. Det giver så meget mening. Knus!

  2. >Flot, flot, flot – det minder meget om nogle af de opgaver der findes indenfor litteraturpædagogikken. Eksempelvis associationsord til problematikken i en given tekst. I love it! Dit notat er for cool – en slags 21.århundredes hiroglyffer!Hvordan ville noterne se ud omkring en tur til Horsens?

  3. >Line – Tak tak. Tænkte faktisk nok at et visuelt menneske som dig ville kunne lide den slags noter :-)A-T – Som sagt har jeg selv lært det af en kollega, og jeg lærer det gerne videre. For ja, det giver mening på flere planer – for mig i hvert fald :-)Kan godt følge dig i det du mener med din udfordring i det nye job. Jeg tror nu du er kvinde for det! Du har jo erfaringen med børnene med dig. Det er der ALT for mange seminarielærere, der ikke har.DFO – jeg er straks i gang med noter til en kommende Horsenstur 🙂 Og tusind tak for roserne – hiroglyffer…waaauwww, sejt! (kigger superstolt drømmende ud af vinduet)

  4. >Jeg synes det ligner kunst. Du burde indramme nogle af dine noter, eksempelvis denne. Så får du både sat de vigtigste tanker i glas og ramme OG kunst på væggen!Smil fra FruGosch

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s