>Sociale netmasker og bloggerflet

>Den overskrift lyder næsten som et samtidskursus i FOF’s kursuskatalog….

I lørdags havde jeg besøg af min mødregruppe, som jeg har mødt på nettet, og som jeg har skrevet frem og tilbage sammen med siden jeg blev gravid helt tilbage i marts 2007. Mens jeg sad i USA, sad de fleste af dem i Danmark og inddrog mig i deres liv, deres tanker og deres glæder og bekymringer. Vi havde en fantastisk dag sammen i lørdags, og det er ikke første gang, at jeg har været så heldig at kunne møde pigerne og deres børn i virkeligheden. Sidste gang var dog noget særligt, da det endelig var mig, der kunne invitere dem hjem i mit danske hjem. Det var lidt specielt efter så mange år på afstand og lynvisitter.

På torsdag skal jeg igen mødes med nogle piger, som jeg ikke har mødt face to face før. Faktisk er mange af de mennesker, jeg kender i dag, kommet ind i mit liv via internettet. Det nye ved dette møde er, at jeg ikke kender pigerne fra et forum, hvor vi specifikt har skrevet sammen. Nogen af pigerne har jeg faktisk aldrig kommunikeret med. Det vi har til fælles er, at vi blogger. Det var Line her, der tog inititiativet, og snart var vi en hel gruppe, som kunne se noget fælles, vi gerne ville mødes og hygge om. Det blev så på torsdag, og jeg glæder mig helt vildt til at se dem IRL og høre deres historier igennem deres talte stemmer i stedet for deres skrevne penne. Line og jeg har kommenteret på hinanden blogge i stykke tid nu og det er forunderligt, hvordan man næsten føler, at man kommer til at kende de mennesker bag de blogge man læser. Selv om det er en nøje udvalgt og redigeret del af ens virkelighed, så er det jo ikke desto mindre historier fra deres virkelige liv, man sidder og følger med i og evt. kommenterer på. Det er som en lille mikroverden i den store vide verden udenfor.

Og nogen af jer vil måske kunne huske Trine og DFO, som jævnligt kommenterer her på min blog og vise versa. De er begge lærere, som jeg. DFO og jeg spiller scrabble på nettet og de er efterhånden blevet en helt naturlig del af det, jeg betragter som mit nære sociale netværk. Og det er selv om jeg aldrig har set dem i øjnene eller på anden vis mødt dem i virkeligheden. Vi blogger hver for sig og sammen, og det knytter venskaber. De har inviteret en masse andre bloggere hjem til dem i oktober, og jeg var heldig at være med på den gæsteliste. Udover at jeg glæder mig afsindigt til at møde begge dem, er jeg også vildt spændt på at møde en af de sjoveste, mest ironiske og bedst skrivende bloggere jeg kender, nemlig Tedamen M. Selv om der kommer mange flere bloggere til mødet, er det netop de tre, jeg har fundet nogle fællestræk med, som gør at jeg gentagne gange klikker ind på deres blogs og bliver opdateret i deres skrevne univers.

Og sådan fik vi lige lavet et par netmasker og flettet lidt bloggerflet på tværs af tid og rum takket være internettet og blogging. Det er da lidt forunderligt, synes I ikke?

4 thoughts on “>Sociale netmasker og bloggerflet

  1. >DFO – det er helt i orden. Sådan skal det jo netop være, at vi kan gå til og fra, som tiden er til det. Bare du laver et træk af en eller anden art inden onsdag, ellers bliver spillet lukket. Jeg ser lige om jeg kan lave en regret og så lægge det samme ord igen, for at forlænge tiden lidt 🙂

  2. >Åh nej, jeg var bange for noget i den stil… Apropos tidsfrister: Jeg modtog jo engang en tegningsting fra dig og lavede en giveaway på min blog, hvor kun én stillede sig i kø;-D Nemlig dig… Jeg har ikke glemt det, men malingen skal lige tørre før jeg sender reolen (jeg tror nemlig ikke vores hus kan holde til den)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s