>Efterårsferietanker

>Jeg har allermest lyst til at lukke mig inde i mit dejlige hjem og bare testkøre frøken Pfaff i timevis. Hvorfor er det så, at netop på sådanne tidspunkter, hvor man lige har fået nyt stykke legetøj, som man bare brænder for at komme i gang med at lege med, så ligger der 22 læsetest, 22 stavetest, 43 engelske stile og 18 danskopgaver og venter på at blive rettet?

Det er godt at have noget at give sig til på de våde regnvejrsdage i efterårsferien, ikke?

Guess what? Det bliver IKKE rettearbejde fra min side. Så de næste par dage står på intensiv retning og resten må sgu vente til efter ferien. For jeg skal strikke en hue, sy lidt, male en sandkasse, besøge familie og venner, lege med Skrupsakken, hygge med Manden, NYDE; NYDE; NYDE kærligheden, friheden og roen.

Jeg oplevede mig selv blive virkelig harm og provokeret i går, da jeg sad og så morgen-TV. De havde deres forældrepanel inde, som bl.a. består af Dan Rachlin og Mads Christensen (ham blærerøven). De talte om efterårsferie og børnenes og forældrenes behov for samvær. For det første blev jeg dybt provokeret af Mads Christensens kommentar om, at han da i hvert fald ikke gad at tage med sin søn i Lalandia, selv om det var drengens største ønske pt., da han bare overhoevdet ikke er et Lalandiamenneske. Det er i og for sig ok, det er jeg heller ikke selv, så fred være med det. Men da han så tilføjer, at han desuden ikke bor i det rette postnummer til at gå i Lalandia, der blev jeg altså vildt provokeret. Mage til snobbethed og fordomsfuldhed skal man da lede længe efter. Jeg kender en del fra samme postnummer som den smarte Mads, der går i Lalandia med deres børn, og også en del fra andre mindre dyre postnumre, der IKKE gør. Deriblandt mig selv!

Det andet der ramte mig, var igen en af Mads’ dumsmarte bemærkninger. Hvor han udtalte sig om, at det romantiske billede vi alle render rundt med, om at børnene ikke behøver alverden af underholdning i deres ferier, så længe de bare er sammen med deres forældre, var en utopi. Han mente at børnene slet ikke gad være sammen med deres forældre, og at de pga. det enorme pres de var under fra kammeraternes side meget hellere ville en tur i Lalandia, BonBonland og lignende. Dette bliver sagt efter han flygtigt har fortalt, at han selv skal arbejde det meste af ferien og desuden nægter at tage sin dreng med i Lalandia, da det er for lavsocialt i hans øjne! Jeg kunne ikke være mere uenig!

Jeg er nemlig så naiv og pladderromantisk, at jeg tror på at børnene MEGET HELLERE vil være sammen med deres forældre. At de 100 gange hellere vil være sammen med mor og far i haven en dag end at storme rundt i et overfyldt BonBonland. Men de skal jo kende til de alternativer for at kunne være i stand til at vælge dem. Og de skal kunne mærke at den dag i haven er hyggelig, varm og nærværende, selv om det er bidende koldt og blæsende. Ellers ville jeg da også vælge attraktionen i stedet. Dermed ikke sagt, at en dag i BonBonland, Lalandia eller Zoo ikke også kan være varm og nærværende, og at den tid sammen med forældrene ikke også er værdsat af ungerne. Det er blot begrundelsen fra Mads’ side, jeg er dybt uenig i.

Jeg ser jo de her børn mandagen efter ferierne, når de sidder og fortæller de andre om, hvad de har oplevet. Jeg sidder faktisk i det postnummerdistrikt, som Mads også sidder i, og jeg ser de andres misundelige øjne, når en af pigerne fortæller, hvordan hun har været ude og sejle med sine forældre og at de bare hyggede sig for vildt! Eller når tre af drengene fortæller om, hvordan de har været sammen i sommerhus i 2 uger med et af forældreparrene, hvor de ikke lavede en skid udover at være sammen og hygge sig. Det er ikke de store forgyldte oplevelser, der høster point i fællesskabet, det er netop hyggen, glæden og samværet, der vækker anerkendelse, accept og desværre også nogen gange misundelse fra de andre.

Det er nemlig ikke alle, der ser sine forældre i deres ferie. Og det er ikke alle, der overhovedet oplever en gran mere nærhed eller samvær i fridagene. Tværtimod.

One thought on “>Efterårsferietanker

  1. >Jeg er SÅ enig med dig. Jeg så ikke blæserøven, og godt for det. Jeg var da eksploderet. Magen til arroganse i mine øjne.Når det er sagt, jeg hader legoland. Vi er ikke en af de familer med sæsonkort dertil. Vi kommer derud en gang i året ca, og det er nok. Vi tager på masser af ture rundt omkring i bilen, går en tur, samler nødder, tager i sommerhus, går i haven, tegner, og alt muligt andet. Vi er SAMMEN, og det er heldigvis det der tæller i både vores voknes "regnskab", og også i Andrea´s "regnskab". Bevares, vi tager også i zoo og så videre, men man kan altså sagtens hygge sig uden det også :-)Fedt indlæg, lige i min smag :-)KH Maria.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s