>Mit navn er AB. Jeg er en Guerrilla Gardener!

>Jeg har været civil ulydig i dag. Eller du kan også med et lidt finere ord kalde mig en Guerrilla Gardener. Jeg har plantet blomsterfrø, hvor jeg synes der skal være blomster, men ikke nødvendigvis, hvor der MÅ plantes blomster. Jeg blev inspireret af et nyhedsindslag på DR, hvor hende her bl.a. talte, og hvem kan så i øvrigt undgå at blive inspireret af ham her:

Jeg bor ikke i en betonverden, og jeg er er ikke omgivet af grå højhuse, men jeg bor i et nogen gange alt for nydeligt velplanlagt nybygget villakvarter, hvor det er nøje bestemt af Lind og Risør og kommunen, hvordan tingene skal se ud. Det skal nemlig helst være ensartet, symmetrisk og mest af alt nemt at holde.

Nu er det sådan at jeg synes det er lidt kedeligt og trist at se på. Se fx dette stykke græs uden for mit hjem, eller dvs. græslignende ukrudt.

Historien lyder, at den tidligere ejer af vores hus faktisk tog resterne af sit rullegræs og lagde det ude på dette område, se det kom til at se flot og sammehængende ud. Det ville arkitekterne dog ikke have, så han blev pænt bedt om, at tage sit rullegræs af igen og lade de professionelle afgøre, hvad der skulle ske med området. Det gjorde de så, og nu er der vokset lidt tilforladeligt græslignende ukrudt på, som jeg ikke kan lade være med at gå og irritere mig lidt over. Havde der dog så bare været nogle flotte ukrudtsblomster i det.

Så i dag skulle det være. Forklædt med blandede anemonefrø, havehandsker (man skulle jo nødigt efterlade fingeraftryk) og en lille skovl sneg jeg mig ud i formiddagsdisen.

Det er det mest sikre tidspunkt at bedrive civil ulydighed i et villakvarter, da alle er på arbejde på dette tidspunkt. Det er dog vigtigt at ramme de få minutter der er mellem postbudet kører sin rute, skraldebilen henter skrald og dagplejemoren putter til formiddagslur, men jeg havde nøje timet og tilrettelagt det med dem alle. Jeg havde dog overset den vigtige detalje, at manden med kirkebladet også kører rundt om tirsdagen, men han lovede, at han havde tavshedspligt og at det blev mellem ham, mig og Gud. Og hey, det kan ham den store deroppe da ikke være uenig med det her, vel?

Så nu er der ikke meget andet at gøre, end at sætte sig ned og vente på forårets komme og glæde sig over at se sine kriminelle gerninger blomstre i fuldt flor.

Ej, vil du ikke nok lege med? Smid en kommentar til indlægget her og fortæl mig om det på din blog. Vi har jo alle et sted, der er en øjebæ for os, og som vi lige kunne forskønne lidt med et frø eller et blomsterløg. Kom nu, hva’. Eller du tør måske ikke? Du vil jo godt have din rokokopude, ikk’ Mulle?

10 thoughts on “>Mit navn er AB. Jeg er en Guerrilla Gardener!

  1. >Det var da bare det skønneste påhit i nyere tid! Jeg har stor respekt for dit projekt, tænk hvis vi var flere, der udøvede civil ulydighed på så skøn og livsbekræftende facon:-)

  2. >Det var da den bedste idé, jeg længe har fået foræret! Jeg er på.Jeg bor i et pænt område med lækre boligblokke og nyt græs, men jeg vil ELSKE at se fine blomster skyde frem og blinke til mig. Sikke en fantastisk hemmelighed, man der kan få.Jeg har meget længe læst med på din blog og flere gange tænkt, at du skulle have en kommentar. Jeg fandt dig og din blog, mens du stadig boede i New York, og jeg syntes, at din liv var så spændende. Jeg var vildt begejstret for dit indlæg om den musik, du hørte i bilen, når du kørte hjem fra danskundervisning. Det indlæg rørte mig meget. Og så synes jeg, det var så fedt, at du kunne tage til Manhattan på shopping bare sådan. Jeg var meget forelsket i din mælkekande.Men altså, jeg kan godt forstå at du elsker dit liv i Danmark. For det lyder også så dejligt med haven og søde naboer og din søde lillebror i nærheden og et godt job.Jeg læser videre hos dig og planter lidt frø ude i virkeligheden. Som du har plantet tankefrø hos mig.

  3. >BedstesBlog – dejligt at høre :-)Tina omme i London – Ja, den måtte jo komme med de sjove planter også 🙂 Jeg sværger dog, at mine blandede anemoner er helt clean!Henriette – tusind atk for de flotte ord og dejligt at høre, at du har fulgt med så længe. Pudsigt med din tanke om mit spændende liv i New York, jeg synes jo ret ofte, at min liv er noget mere spændende efter vi er kommet hjem 🙂 Græsset er altid grønnere, ikke?dejligt at høre fra dig. Din kommentar varmede virkelig længe indeni.

  4. >YES, hvor er det fantastisk!!!!!Jeg har gjort noget af det samme. Jeg har jo en milliard morgenfruefrø i haven. Og dem har jeg smidt ind under hækken i naboens have sidste år. Hvorfor? Bare fordi? Jeg synes selv det er ualmindelig morsomt! Det er jo ikke farligt? Det er jo ikke ulækre dræbersnegle, som jeg har læst andre smider ind til naboen, "for så er de jo væk fra min have" – næh, det er de smukkeste morgenfruer, der får de yndigste blomster og senere frø, der sår sig selv….har på egen matrikel (?) sået 20 meter morgenfrue ude ved vejen. så kan forbipasserende plukke en buket, mens de går med hunden eller venter på bussen. Overvejer jo en (hemmelig) karriere som street-art´er. Det er måske blomster jeg skal så rundt omkring på gader og stræder i nattens mulm?Tak for dit indlæg og stik mig så den rokoko-pude…

  5. >Hurra for dig. Da jeg boede i New York for mange år siden såede jeg frø i Central Park og havde den glæde at enkelte faktisk kom op. I sommers gav jeg et link til en hel fantastisk idé fra USA hvor man ligefrem kan lave blomsterfrøs bomber der snildt kan kastes over høje hegn og ende på grimme steder. Her på Fejø er der blomster allevegne så her nøjes jeg med at drysse frø ud over min egen lille plet jord.

  6. >Fantastisk idé! Jeg står desværre og skal flytte om en måneds tid, så der er ikke meget ved at plante blomster på noget der alligevel er en byggeplads inden de vokser op – men jeg tager helt sikkert idéen med videre. Tak for den.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s