>Vand i sprækkerne

>

Højsommeren bliver langsomt skyllet væk i sensommerens efterårsagtige dråber, og hverdagslivet begynder lige så langsomt at synke ind i mellem mine hjerneflisers tørre sprækker.

IMG_4763

Jeg er med andre ord blæst oven i hovedet. Som den vilde efterårsdag, der venter lige rundt om hjørnet, vil blæse alt rundt. Og de næste to/tre måneder bliver en evig prøven af, testen grænser og håndteren konflikter. Det er ikke skidt, for det ender som regel godt. Men sådan er det altid at starte en klasse op, når man er den nye lærer. Vi skal finde hinanden, klassen og jeg, og vi skal finde fagene. Helst sammen og samtidigt.

Og lige som jeg går og skutter mig lidt tilfredst i dag over regn, mørke og stearinlys, og egentlig synes det er helt hyggeligt med den forsmag på efteråret, så er tilfredsheden også et udtryk for den fornemmelse jeg har ved at være i Ottendeklassen. Jeg føler mig hjemme. Jeg genkender stemningen, konflikterne, forsvarsmekanismerne, usikkerhederne og humoren. Og selv cykelturen hjem i øsende regn kunne ikke tvære grinet af mit fjæs.

Jeg bliver bare altid så træt her i starten. Alle de mange ting, man skal huske, planlægge, overveje, målsætte, dokumentere, aflevere, oprydde, organisere, lære, kopiere, bestille, afbestille, fornemme, håndtere, markere, evaluere og og og… Indtil vi er ordentligt igang og jeg igen kan overskue at smøre en madpakke efter aftensmaden bliver indlæggene nok lidt færre, måske blot lidt kortere, og sikkert helt og aldeles ligegyldige. For hjernen er skyllet over for en stund. Hvis jeg alligevel skulle finde på noget meningsfuldt at skrive om inden uge 42, beklager jeg hermed for den misvisende information dette indlæg indeholder og vil til en hver tid undskylde mig med at være utilregnelig i gerningsøjeblikket. Der var simpelthen vand i sprækkerne og systemet kortsluttede. Over and out!

One thought on “>Vand i sprækkerne

  1. >Der er også rigtig meget man skal igennem som lærer i starten af et nyt skoleår.. Det er klart man bliver lidt træt.Men samtidig så har eleverne også den nye fornødne energi, som giver noget synergi i klasseværelset.(Og omkring regnen, jeg blev DRIVVÅD!)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s