>The final dance scene

>

Der er altså noget med dansefilm. For mig anywhos.

Efter at have siddet og snøftet til Den Vrede Tømrer, og det var altså ikke forkølelsen alene, der kørte lommeletterne i brug. Jamen, så I det? Det der stakkels islandske par der, de var da bare helt vildt enormt sympatiske og røvuheldige. Godt Tømreren kom forbi! Nå, men perfekt timing for en rigtig dansefilm efter sådan en gang feel good, do good. Jeg har ikke set Step Up 2 The Streets, og jeg har virkelig et blødt punkt for dansefilm. Du ved den slags, hvor historien følger den samme rute, med stakkels pige eller dreng, der skal kæmpe lidt med livet, men heldigvis kan danse, og som så får en once in a lifetime chance. Så kører kurven op, træningen begynder, der er forhindringer, sure, men de overvindes med god dans. Lige indtil det store crash, der hvor alting falder sammen. Pigen eller drengen får pludselig tvivl: Er dans virkelig dét der kan redde den Tredje Verden? Eller er dét, de har kæmpet for de sidste 35 minutter bare det rene lir? Men venskaber baseret på dans har det med at være svære at bryde, og endnu værre står det til med kærlighed, der er opstået i dansens gode tjeneste. Så helten og heltinden byder hinanden, og helst også en større flok op til dans og så går det løs og alting ender godt. Gerne i en stor glad blanding af klassiske dansetrin og gadens trin, som jo viser os endnu engang, at det med at blande ting racer musik religioner dans er godt. Sådan rigtig godt. Det var det med den Tredje Verden der, ikke.

I LOVE IT! Det er de fedeste film, og jeg kan næsten ikke sidde stille i sofaen, når de ruller hen over gulvene, eller springer ned fra scenerne for at slå sig løs med folket. Vi kender det jo alle. Skal vi ikke lige have scenerne frisket op?

Slutscenen fra i aften på TV4:

Og får du også kuldegys, når du hører de taktfaste klap til Flamencoen i Strictly Ballroom:

Og Billy Elliot kommer man ikke udenom:

Har du set Mad Hot Ballroom?

Og min all time favorite og vist også min første:

Det hele startede jo egentligt med denne her:

Selv om det her ikke er en dansefilm, så har jeg altså en svaghed for Bollywoodfilmafslutninger:

Og så kan du finde FOOTLOOSE HER, og DIRTY DANCING HER.

Need I say more? Get up and dance!

3 thoughts on “>The final dance scene

  1. >Prophecy – tak for linket. Jeg blev da helt grebet af videoerne med de indsatte og historien bag deres dans. Det er jo fantastisk at se.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s