>Going dooooooooooown!

>

Der er ikke noget som et godt gammeldags sommerland, der kan få ens indre barn frem. Og efter en lang lang pause, besluttede familien Hansen (min far og hans bror og alt deres afkom) at hanke op i en gammel familietradition og samle klanen i Fårup. Jeg må ikke have været meget ældre end Skrupsakken, da jeg første gang tog rutcheturen ned i træstammerne. Dengang tog man ikke on-the-spot-fotos. Den slags fotos holdt man til lufthavnene på Gran Canaria og Mallorco, og der har jeg til gengæld en hel del ankomstbilleder, jeg kunne flashe ved lejlighed.

træstammer

Men tilbage til sommerlandet – dét, helt ude i skoven. Traditionen er, at vi som 50% restaurationsfamilie tropper op med sølvlysestager, hvide stofduge og dertilhørende servietter, som selvfølgelig bliver foldet fint ved hver kuvert, rigtige tallerkener, sølvtøj, vinglas og sølvfade. Et scenarie uden lige, som vækker blandede følelser ved de andre besøgende, som sidder med deres campingudstyr, papservice eller købemad. Nogen klapper og synes det er sgu fedt det der. Andre – not so much. Vi er jo i Nordjylland, og der stikker man helst ikke næsen alt for langt frem uden at få et bette niv i den på vejen. Men det skider vi altså på. For pointen er ikke, at vi vil vise os eller spille fine på den. Nej, pointen er, at det er en fest, når vi er samlet allesammen. Når vi denne ene gang om året tager en dag ud af kalenderen og sætter den i legens og familiens tegn. Det skal edderbodedderme fejres og gerne med manerer. Dét om noget er da værd at hive sølvtøjet frem for.

Efter mange års pause i traditionen tog min kusine, som for øvrigt er den rigtige ægte Smukke Sally fra THE Hornumkor, jow jow hun var og er til evighed mit største idol. Nå, men hun tog initiativ til at samle os alle og jeg sidder nu med hele kroppen fyldt af familiefølelse og sammenholdsmentalitet. Vores dejlige Bedste ville have været så glad for, at vi fandt ud af at mødes uden at have hende som undskyldning. Og da Skrupsakken søndag morgen lå i vores smørhul i sengen og kiggede op i tagvinduet på vandrehjemsværelset i Thise og så skyerne bevæge sig flygtigt hen over himlen, sagde han: “Se, der er Oldebedste.” Og jeg gav ham ret. Både fordi tanken er sød, men også fordi det er hun jo. Lige der over os alle sammen, og inde i os alle sammen og på vores allesammens ansigter og læber. Der er hun. Og farfar. Og derfor skal vi mødes. Fordi vi deler netop de to mennesker med hinanden.

Jamen, det er fandeme næsten så stort, som noget kan blive. I min verden anywhos.

3 thoughts on “>Going dooooooooooown!

  1. >Og også i min verden.Er helt rørt. Det er lige præcis sådanne slags minder, jeg gør alt hvad jeg kan for at give Hjalte.Skønt indlæg AB.Med mange KHCristine

  2. >Den der pleje af sammenholdet har vi også i vores lille familie(r) – nå ja lille og lille er den nok ikke. På hankønssiden samles vi fast – hvert år og har gjort det al den tid, jeg har været en del af klanen – 2. juledag samles vi og møder hele bundtet op, er vi 70 hoveder (so far)- fra den yngste til den ældste. Dagen er fyldt af leg, sang, snak, hygge og mad. Jo jo det er efterhånden lidt af et puslespil med SÅ mange mennesker og de fleste af os er da også ude i låne/leje lokaler. Men hyggeligt er det og alle sætter en ære i at deltage i klan-festen. Måske skal jeg tilføje at flokkens ældste tæller 7 søskende.Modsat nøjes vi med en lidt mindre påskefest på hunkønssiden (min) – 21 når vi er max. Begge steder har udgangspunktet været bedsteforældre-initiativ. Vi har bare fortsat traditionen og udvidet medlemstallet som årene er gået. Jeg er enig AB – det er stort, når man kan bevare den her følelse af familiesammenhold og vi-kan-li'-at være-sammen.

  3. >Skønt, når man kan mødes med familien på den måde. Så gør det ikke så meget, at der går lang tid imellem. Tager din udfordring op senere i dag. 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s