>First we take Manhattan, then we take Berlin

>

berlin

Vi skal til Berlin og jeg glæder mig helt umanerligt meget. Jeg har aldrig været der, og har altid haft et lidt anstrengt forhold til alt, der var tysk. Samtidig kan man jo ikke, som kunstinteresseret i hvert fald, blive ved med at køre uden om Berlin, som katten om den varme grød. Og jeg må jo også indrømme, at det ikke som sådan er Tyskland og tyskerne, jeg har noget i mod, men mere deres sprog. Jeg har simpelthen bare aldrig fattet det sprog.

Men nu skal det være. I efterårsferien kører vi til Berlin på kærestetur, mens Skrupsakken er på ferie ved sin morfar og mosse. Og jeg skal have lært at bestille Starbuckskaffe på Berlinsk. Jeg skal have lært at spørge om vej til kunsten og og og…det er så det. Jeg er helt blank, når det kommer til Berlin. Hvad skal man se? Hvor skal man spise? Hvad er must do’s? And must not’s? Hvad spiser man? Hvad drikker man? Er det stadig regnestykket: Tyskland+drik = øl, der gælder? Kan man overhovedet få Starbuckskaffe der? Kan man ikke få det alle andre steder end DK (og lufthavnen tæller ikke).

Så hjælp mig lige. Gør mine tre dage i Berlin til noget helt særligt og fortæl mig her i denne tråd, hvad du ikke ville misse, hvis du skulle til Berlin. Så er du en knag! Og lige netop den knag jeg vil hænge alle mine forventninger til det perfekte Berlin op på. TAK DU!

14 thoughts on “>First we take Manhattan, then we take Berlin

  1. >Hvis din kæreste er med på at sætte sig bag rattet og tage en tur rundt i Berlin, så kan Trabi-Safari varmt anbefales. En super god måde at tage på sightseeing på. Der er er flere forskellige ruter man kan vælge imellem. Se mere her trabi-safari.de. Og god tur! Berlin er fantastisk.

  2. >Jeg er på ingen måde Berlin-ekspert, har indtil videre kun holdt endags-pitstop på gennemrejse der, så jeg glæder mig også vildt meget til at stifte lidt nærmere bekendtskab med byen. Desværre kommer vores besøg jo lige præcis ikke til at overlappe hinanden – det havde ellers været cool med en kaffeaftale på Kastanien Allé.Men – efter hvad jeg dog trods alt ved, så er Berlin leveringsdygtig i museer og gallerier en en grad, så dit kunstinteresserede hjerte vil flyde over!Fie sendte mig et link på FB: http://www.zitty.de – det er den elektroniske udgave af en Berlinsk kulturguide. Der er anmeldelser og omtaler af alverdens kulturbegivenheder og restauranter, så jeg tror den kan være nyttig.Mad? Hm… Jeg ved ikke med Berlin, men i Hamburg er sushi generelt af høj kvalitet, og koster ikke meget mere end det halve af, hvad vi giver her. Jeg kommer altid hjem fra Hamburg med en sushi-pukkel, og planlægger det samme mht. Berlin. Og ellers: Der er masser af international atmosfære, så du skal ikke være bange for at komme på Schnitzel und Sauerkraut-diæt!

  3. >Hej Ann Birthe,her et par fiffs fra mig som gammel berlioner hihi. da er serfølgelig et hav af ting som man kan opleve men det afhænger alt af hvad man interesserer sig for. jeg er specielt er helt vildt med at brunche i Prenzlauer Berg det er den gamle kunstner by del i berlin fra før murens fald. man finder stadig nogle meget flotte gamle huse og baggard. meget har ændret sig med tiden og nu er meget moderniseret. men største delen af ejendommene dengang var besatter huse og bydelen havde sin helt egen mentalitet. men som sagt er da super mange små hygge kaffer og især om søndagen kan man brunche i dem for ikke mange penge. da er findes også mange udstillinger og små gallerier som er vildt spændende, men som sagt kommer det an på hvad man har lyst til. Også et hyggeligt ambiente og sted at være er " die hackischen Höfe" ligger centralt i byen. her kan man nyde udstillinger, cafeer , barer sjove små butikker mm. men også fornøjelses piger. men det hele passer bare sammen som det er et hyggeligt sted af være.et andet sted som mig og gert har fundet ved et tilfælde er " Pressestrand Berlin " ligger næsten ved siden af hoved banegården. et kæmpe strand areal med strandstol og strandfeeling, musik og bar, cocktailbar. super deilig stemning og flyde på en strandstol med en cocktail i hånden og lytter til noget mere avanceret blandet musik end pop. ja så er der jo også DDR Museum. det er nok spændende men personligt synes jeg ikke så meget om det . Entrén er dyrt og efterhånden synes jeg udstillingen hovedpunkt bliver lidt væk i blandet af andrer emner. jeg sender dig nogle links og hvis da er noget du vil vide ud over det kan du bare skrive til mig .http://www.berlin.de/international/index.en.phphttp://www.smb.museum/smb/home/index.php?lang=enhttp://www.kunstgalerie-berlin.eu/http://www.kunsthof-berlin.de/galerienundausstellungen.phphttp://www.berlin-ausstellungen.de/ausstellungen-berlin.htmlmange hilsen herfra anna

  4. >Åh Berlin – skøn by…glæd dig. Hvis det er lige nu I skal af sted..denne weekend, ville jeg foreslå et smut forbi 'Art Forum Berlin – die Internationale Kunstmesse'. En kæmpestor messe fyldt med det nyeste indenfor samtidskunst – 7./10 oktober. Se mere på art-forum-berlin.de Her kan du få oversat teksten til engelsk, hvis det tyske bliver lidt for anstrengende.Eller hva' med et besøg i 'Kunsthaus Tacheles' der bygningsmæssigt er et levn fra fortiden og med en historie, der er lidt for lang at fortælle her. Stedet/huset rummer kunstnere, atelierer, teater mm. og ligger på Oranienburger Strasse. Tjek det selv på tacheles.deBahnhof Museum (den gamle banegård)er også fyldt med samtidskunst, men Berlin har bare SÅ meget at byde på. Ellers kan jeg anbefale Det Jødiske Museum, en tur med en sightseeingbus og en sejltur på Spree, men først og fremmest er det stemningen og byens puls der fascinerer og bedst på gå-ben. Så – glæd jer til Berlin og rigtig god tur.

  5. >Ja, her er jo en værdig opgave til en der kan finde ud af ting: Der ligger en Starbucks i et af de steder der var højere end hellig i det gamle DDR – Ironien i dette er simplthen overvældende: Hvor ligger den? Find den og nyd en kop kaffe som præmieFarfar

  6. >I skal svælge jer i modig arkitektur i bydelen Mitte. Hvor alt andet nybyggeri i Tyskland helst skal ligne noget, der ikke er trådt ud af middelalderen endnu, så tør de noget i Mitte. Fed by.

  7. >Hov, du har jo en blog mere…East Side Gallery skal du tage at se, fordi det både er det historiske og nye Berlin, uden for kunstmuseerne. Og så Holocaust Monumentet tæt på Brandenburger Tor. Gå ind i det, gå op på det. Bliv væk fra hinanden derinde. Min datter forsvandt fra mig i et minuts tid inde i betonlabyrinten og i dét øjeblik forstod jeg budskabet (et af dem) i monumentet.(ignorer opsynsbetjentene der genner folk ned fra betonklodserne, man skal altså op og stå på dem for at opleve monumentet)Og tag en byvandringstur til Friedrichshein (fx omkring U-bahn Samariterstrasse),hvor der er vægmalerier i massevis og punk blandet med øko-kultur.Undgå:AquadomMuseum für naturkunde (medmindre du er til mange meget støvede fossiler eller medbringer et dinosaurbegejstret barn)For mange ture op og ned af Unter den Linden.Starbucks tæt på Potsdamer Platz (meget sur tysk madamme hundser med gæsterne)Rigtig god tur!

  8. >Hvis du er i Berlin en lørdag formiddag og er kunstinteresseret, så bør du unde dig selv et kig forbi Samlung Hoffman:http://www.sammlung-hoffmann.de/Det er moderne kunst i eget hjem. Hr. hoffmann er død, men hans kone lever videre i de gamle fabriksbygninger helt centralt i Mitte. De har samlet på moderne kunst siden 60'erne og har det som sagt i deres eget hjem, der dog mere bærer præg af museum nu. De har samlet det de holdt af og brød sig om.Man skal bestille tid og man bliver vist rundt, med engelsk talende guide, bare oplys det ved bestilling. Det er kunststuderende, der viser rundt, nogen gange fru Hoffmann selv, og de vil gerne i dialog med dig om kunsten. Det er en meget meget fin oplevelse. Jeg har været der to gange og noget nyt hver gang.Derudover holder jeg mest af Prenzlauerberg, især om søndagen. Brunch er fantatisk. Kaffestederne er skønne og butikkerne er fine!God tur!

  9. >Jeg tager ikke hjem fra Berlin uden at have besøgt Feinschmecheretagen hos KaDeWe. (www.kadewe.de)Det er et helt sindssygt mekka af lækkerier. Vin, olier, kagetilbehør, delikatesser af ALLE slags. En champagnebar. Og meget mere lir. Og en hel afdeling med slik!!! De mærkeligste chokolader, og de sygeste bolsjekostellationer. Und jer noget brunch. Vi spiste hos en Reinhardt på Kudam. Men der er masser af gode steder. Er vejret nogenlunde, så nap en tur på Spree kanal. Se noget mur. Jaja, se også Checkpoint Charlie, når nu det er første gang I er der. Og når du går gennem Brandenburger Tor,så tænk på, hvordan det mon har været, at gå gennem den lige efter murens fald. God chance for gåsehus!Og vær ikke bange for den tyske mad. De laver fakkertalt andet end sauerkraut! De labreste røgede skinker, fx. Og nej, du behøver ikke kløjs i øl. De laver også superlæx boblevand. God tur! Det er en vanedannende by 🙂

  10. >@alle jer Berliner Van Kuchens – af hjertet tak for jeres virkelig gode og interessante bud på den perfekte berlinertur. Keep'em coming. Jeg printer hele denne tråd ud og tager med mig mod øst. I er en kæmpe hjælp!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s