>Billedhilsen fra Berlin #2

>

Kaiser Wilhelms Gedenkniskirche bragte tårerne frem i mig. Det ubeskrivelige smukke kirkerum, pianistens øvelsestoner til aftenens Bachkoncert og det lys jeg tændte for dem, jeg ikke har hos mig længere, blev for følsomt. Men det føltes godt bagefter. Det er sådan med mig og kirker. Nogen gange.

IMG_5191

Ved Niederkirchenstrasse, bag ved Bundesrat, fandt vi dokumentationscenteret for tiden omkring det nationalsocialistiske regime. Her træder vores to forskellige personligheder i kraft. Min mand skal helst læse sig igennem det hele. Få alle detaljer med og forholde sig til den faktuelle virkelighed han får beskrevet.

IMG_5201

Jeg skal derimod opleve, fornemme, røre, mærke, sanse det, der var engang. Og så måske læse lidt. Men helst ikke.

IMG_5208IMG_5203

Et hurtigt stop ved Checkpoint Charlie. Been there, done that. Nu. Ikke så meget mere at sige om den turistfælde med udklædte grænsesoldater. Det skulle da lige være: Usmageligt.

Det modsatte af usmageligt fandt vi så til gengæld lidt længere oppe af gaden i Fassbender & Rausch. CHOKOLADE! Og chokolade. O.G.  C.H.O.K.O.L.A.D.E.

IMG_5219IMG_5218

IMG_5216

Og så videre til perlen ved East Village Galleri. Den kommer du til at høre mere om på Billedguiden.dk, når jeg kommer hjem. Men en lille smagsprøve skal du have:

IMG_5264 IMG_5227

Og så ringede min lillebror lige midt i frokostkarrypølsen og meldte sin ankomst i aften. Han og kæresten var på vej til Berlin. Om vi skulle mødes og spise sammen. Om vi skal! Om 1 minut. Off we go.

3 thoughts on “>Billedhilsen fra Berlin #2

  1. >Den kirke er altså også helt fantstisk at træde ind i. Man bliver blæst helt omkuld af det smukke syn, der møder en, når man træder ind.Fortsat god ferie.Kh. Malene

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s