>Revet æble og ristet brød?

>

Norovirus_EM_PHIL_2172_lores

Lad mig starte med at sige, at jeg har store forventninger til, at dette indlæg skal slå indlægget, hvorfor det hedder æbleskiver, af pinden i googlesøgninger, der leder til min blog. STORE forventninger, that is!

Nororvirus, Roskildesyge, Omgangssyge. Kært barn har mange navne og fælles for dem alle, er at det er noget, der forstår at komme omkring.

Den vi stiftede bekendtskab med i nat, manden og jeg, havde været omkring en venindes familie på fire, Skrupsakken, Skrupsakkens morfar og mosse, som passede ham, da den var ved ham (tak for hjælpen med pasningen ellers!), Mosses far, som var inviteret til pandekager (tror nok han overvejer det et en ekstra gang, når der er småbørn i huset for fremtiden) og nu manden og jeg. Hvis vi er rigtig heldige (og her er der helt klart tale om ironi, bare hvis nogen skulle være det mindste i tvivl) har vi fået det spredt videre til vores søde naboer, som inviterede os til tapasmiddag i aftes, og min brors familie, som kom på besøg ved morfar lige efter vi kørte hjem. Det er jo med at holde sådan en viruskrabat i live og få delt det glade budskab ud.

Det er et gammelt kendt husgeråd, at man skal spise revet æble, ristet brød og drikke rigtig coca cola. Den sidste giver mening, da coca cola jo er så krads, at man kan rense toiletter med det. Men hvorfor dælen skal æblet være REVET? Hvad er det lige, der sker, når man river æblet frem for blot at spise det helt? Og hvorfor skal brødet ristes? Klart, det smager bedre, men det er vist ikke hele grunden, vel? Og må man komme marmelade, nutella eller pålægschokolade på? Nej, vel? Tænkte jeg sgu nok!

Da jeg har oceaner af tid her under dynen i dag, har jeg ligget og hygget mig med at google mig frem til svarene. Men det er gisninger folk kommer med, så nu vil jeg i stedet lade dig komme til orde. Ved du det? Enlighten me please! Har vi tale om hokus pokus råd eller er der noget om snakken? Ja, jeg keder mig. Rigtig meget.

ps. Billedet er af en forstørret virus. Og jeg synes faktisk godt man kan se på den, at det er en led satan sådan én.

5 thoughts on “>Revet æble og ristet brød?

  1. >Jamen tillykke med veludført virusspredningsdåd da! ;)At æblerne skal være revet skyldes at man frigiver pektin når man river det, og det er pektinet der har den beroligende virkning på den irriterede slimhinde – sikkert ved enten at lægge sig som et lag om de ømme celler, eller ved at binde/opsuge mavesyrens enzymer og syre, der sikkert kan lave lidt ravage på ømme slimhinder.Pektin er en såkaldt opløselig fiber, dvs en type kompleks kulhydrat der er opløselig i vand, men som ikke kan nedbrydes i vores organisme. De har samme gode egenskaber som alle andre fibre, men er altså lidt blidere jvf deres vandopløselighed.Brødet er jeg ikke skarp på, men jeg tænker at man ved ristningen får dannet nogle forbindelser i brødet der har samme blide (og svært fordøjelige) fibereffekt.

  2. >@Anna – fantastisk! Tak for forklaringen. Det giver så meget mere emning end alt det jeg læste på nettet. Så mangler vi bare det ristede brød.@Flo – Bvadr, tanken om syrlig mælk fik det til at vende i mig. Men du har jo helt ret. I dag tog jeg noget til morgenmad. Det virkede en hel del bedre dagen derpå 🙂 Tak for det.

  3. >Så var det min tur til at tilbringe søndagen på sofaen… ØV ØV -har spist lidt æble,det lykkedes dog ikke at få det revet (det var for stor en anstrengelse) men jeg tror det hjalp alligevel… Og Coca Cola – med det resultat at mine unger også fik søndagssukker! Knækbrød med smør er også en ok ting 😉 Godt det er en hurtig virus den Noror…

  4. Fantastisk side at finde efter først at have forsøgt sig på Netdoktor da jeg selv undrede mig over det revet æble.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s