Lav din egen loftlampe med plastikglas

 

IMG_5345

Jeg så denne lampe på en café i Berlin og måtte straks hjem og prøve at lave en selv. Den er virkelig nem og billig at lave.

Du skal bruge:

 • En kugleformet lampeskærm – denne er fra IKEAtil 129 kr.
 • Ca. 300 små 2 cl. plasticglas
 • En limpistol

Du starter med at lime fra toppen af, hvor du sætter glassene helt tæt sammen.

IMG_5346

Når du har fyldt halvdelen af lampen med glas vender du den forsigtigt om og limer resten på den sidste halvdel. Husk at efterlade plads til rossetten, hvis der er sådan en.

IMG_5357

Og til sidst skulle du gerne ende med en lampe lignende min færdige her:

IMG_5377

Du kan i princippet bruge alle mulige slags glas eller krus. Jeg forestiller mig, at det kunne være flot også med forskellige krystalsnapseglas, evt. nogle med farver i, eller evt. med store hvide plastikkrus også. Den sidstnævnte model kan bl.a. ses her på sirlig.dk eller her ved FruSommer.

God fornøjelse!

UPDATE: Sidsel fra Spagat var så sød at fortælle mig om en muffinformlampe også. Jeg fandt en her ved Aunt Peaches, så I kunne se et eksempel. Hun har lavet en fin DIY til den, som er nem at følge.

lantern_cupcake

23 thoughts on “Lav din egen loftlampe med plastikglas

 1. >Sådan AB! Topflot lampe!!! Gik det lige op med krus? Eller er der en skaldet plet et sted? SÅdan een vil jeg også lave når jeg får mit hobbyrum banket op:o) KH M

 2. >Tak allesammen!@Sidsel, jeg fandt en med muffinsforme og lagde link ind i indlægget. Tak for inspirationen.@M – der er kun en skaldet plet, der hvor rossetten med pæren i sidder. Den ser man ikke nede fra, men ellers kan man jo klistre nogen på rossetten også. Helt nøjagtigt passede det med 7×40 glas + 2 – altså 282 ialt 🙂 Jeg købte dem i pakker á 40 stk. i Rema1000.

 3. >@mette b – Ja, det synes jeg også. Får selv helt lyst til at lave muffinlampen også…nammenam :-D@Cristine – jeg har tænkt tanken, men lod det komme an på en prøve, da jeg vurderede at skærmen var tilpas langt nok væk fra pæren til at kunne blive så varm som limpistolen er indeni. Men jeg melder tilbage, hvis det kikser 🙂 Der er med andre ord ikke brugt særlig lim 🙂

 4. >Hej AB!Hvor er den skøn!!!! Tænker straks: hvor har jeg plads til sådan en. Dét vil jeg også lave 🙂 Mht. farve, så tænker jeg at man kan mase bunden af glassene med glasmaling fra fx. Panduro!

 5. >Igen, tusind tak til jer alle. Sikke en respons!@Anne – god idé! Tak.@A-T, den hænge rlige nu i soveværelset i vores skabsgang, men det er slet ikke det rette sted for den. Jeg var faktisk mere fokuseret på at prøve at lave den end om hvorvidt vi havde brug for og plads til den. Men i hjørnet i stuen ville være smukt, tror jeg. Så lyset fra vinduet kan spille i den, når den ikke selv er tændt.

 6. >Den er helt vildt flot! Jeg har også set dem flere steder, og også med almindelige hvide engangskrus af den tynde slags (på en café i Berlin) – også flot.Men. Jeg måtte jo sparke mig selv hårdt over skinnebebenet, for lige dér vågnede det husmodermonster, som jeg ikke vidste fandtes dybt i min sjæl. Pludselig var der en indre skinger stemme som sagde "JArhmen sådan en lampe kommer da til at samle en frygtelig masse støv".Damn. Jeg må have hende ud af min person, jo før, jo bedre. Ellers sidder jeg om få år og hækler overtræk til toiletruller. Shoot me!

  • Gnæk gnæk! Du er ikke den eneste der fik den tanke. Faderen i huset kan åbenbart også blive ramt af selv samme tanke. Fin er den ingen tvivl om det! Ps: de der toiletrulle overtræk er det nogen du sælger ud af ?!?!?! ;D

 7. Damen og jeg har lige lavet til vores stue, og den er blevet super go, men lidt svært at undgå små åbningner, men ikke noget der rigtig ses når først den er færdig 🙂
  Vi købte den største de havde i jem og fix til 200kr og glas fra Rema 1000. Vi limede også på Toppen/rosetten. og har i alt brugt 244 glas..
  Tusind tak for den Fede ide, det har givet nyt liv i stuen 😀

 8. Pingback: Hjemmelavet Lampe-Lir | Shawty På BloggenShawty På Bloggen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s