>Jeg smelter indeni over jer lige nu

>

Det var min sidste kommentar til Ottendeklassen i dag efter tre absolut fantastiske lektioner om ansvar og demokrati. Der er håb for vores fremtidige samfund, når vi har børn, der siger:

 • ansvar for familien duer ikke uden kærlighed
 • vi skal tage ansvar for hinanden i trafikken og på gaden
 • kærlighed er bare det bedste i verden
 • jeg tager ansvar for mine søskende, fordi jeg ikke kan lade være
 • vi kan altså godt tænke selv, AB!
 • ansvar er, at man har noget, man tager sig ekstra godt af
 • det er vigtigt at tage ansvar for sig selv
 • det er vigtigt at fortælle sig selv, at man er god nok, i stedet for at være selvdestruktiv
 • en forælder, der kun tager ansvar økonomisk og praktisk, men ikke kærligt, har fejlet som forælder (tænk lige en ekstra gang over den, jer med børn)

Vi kom omkring usikre teenagepiger og selvsikre teenagedrenge, og de forskellige opdragelsesmønstre, der måske ligger der bag. Vi kom omkring, hvordan man kan vise sig selv kærlighed og tage ansvar for sig selv, ved at unde sig selv en god uddannelse, nogle gode og ægte venskaber og en masse positiv anerkendelse og accept indefra. Vi kom omkring, det at høre: “Har du, har du, har du…lavet, gjort, husket, osv.?” Mens man inderst inde tænker: “Er jeg, er jeg, er jeg…god nok, dygtig nok, smuk nok, tynd nok, en god nok ven, en god nok datter, populær nok osv.?” Vi kom omkring diktatur, demokrati og filmplakater. Ja, vi kan vist godt sige, at vi kom vidt omkring.

Og de slutter så lige timen af med at finde en pladsfordeling i klassen 100% på egen hånd, med mig uden for døren, hvor alle 16 bliver hørt, respekteret og taget hensyn til. Også de, der ikke var der til at tale deres egen sag. Og sørme om ikke også lærerens behov for at isolere nogen elever fra hinanden, som en forebyggende del af en støjdæmpende foranstaltning i klassen, blev hørt.

Jeg tror nok lige, at jeg gik ned og bottede i bothårnet på lærerværelset bagefter. Hvis ikke det var en succestime at botte i hornet for, så ved jeg sgu ikke hvad er!

7 thoughts on “>Jeg smelter indeni over jer lige nu

 1. >SÅDAN AB – nu kan du gå på weekend ti cm. højere med rank ryg og løftet pande. Den der flok 'ombygning-på-øverste-etage' har du i din hule hånd. Du har fortjent en klap på skulderen…og gør det også lige selv…god weekend 😀

 2. >Mon ikke de elever, ud over at være alt for fede, har en lærer, de holder ret så meget af? Det ville jeg også gøre!Og HVAD – et båthorn på lærerværelset – det havde vi ikke i 'min tid' – jeg vil ha' et herhjemme! (Selvom fed putning sæ'fø'li spoleres lidt så …)

 3. >Som lærer er det virkelig lækker læsning. Det er sådan jeg håber de elever jeg har i 3. klasse nu, kan reflektere om 5 år.Det er i hvert fald det jeg gør alt for at de kan.Åh, de smukke og kloge unge mennesker.God weekend.Kh. Malene

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s