>Kongen af klichéer

>

bogforum_2010_ny

Lars Lilholt startede mit og svigermors årlige besøg på Bogforum, og jeg skal være den første til at indrømme, at jeg ikke er hans største fan. Jeg vidste derfor heller ikke, at han havde udgivet en selvbiografi (Lars Lilholt: Drømme og Dæmoner).

Men lige som vi gik forbi Lindhardt og Ringhof gik han på scenen sammen med Karen Thisted, som skulle interviewe ham. Og vi blev nysgerrige og stoppede op.

Det var ikke et af de bedste interviews, jeg har hørt eller set. Karen Thisted er slet ikke min kop te som interviewer, og jeg synes faktisk, at det var meget tæt på pinligt, da hun bad ham synge første strofe af Kald det kærlighed. Men Lars Lilholt var rørende. Og rørt. Og det rørte alle os andre. Han var så ligetil – fuldstændig klichéløs og ydmyg over for sine egne ord og melodier. Hans fortællinger om moren, der led af Alzheimers og hans personlige refleksioner over hendes sygdom og død og hans eget liv var både interessante og tankevækkende for os andre at høre om.

Jeg elsker, når folk på den måde kan “tage røven” på mig. Og jeg elsker, når jeg får lov at møde mennesker, der tør at give lidt af sig selv og samtidig se positivt på det der liv, vi bevæger os rundt i. Tak for det Lars Lilholt!

Det var lige før, jeg fik lyst til at købe hans bog. Lige før. Måske skal den lånes. Eller downloades på biblo og lyttes til, mens jeg broderer? (Det bliver næsten ikke mere mormor i en sætning!) I stedet købte jeg Kafka på stranden af Murikami og Niceville af Kathryn Stockett.

Var du derinde? Hvad købte du? Hvem så/hørte du sige noget godt? Så du også Johannes Møllehave og tænkte du også, da du så ham, at du var beæret over blot at være i hans nærhed? Det gjorde jeg. Også sidste år. Den mand er simpelthen så klog på liv!

3 thoughts on “>Kongen af klichéer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s