>Overspring #1 (af mange) – Børnesårsflugten

>

Jeg er jaget ud af mit eget hus af et sølle børnesår, der har sat sig godt til rette på Skrupsakkens hage, hvor det sidder og hoverer overlegent over dets evne til at bringe selv den mest organisatoriske småbørnsfamilie ud af kurs. Flyvende Farmors Udrykningspatrulje trådte til i morges og vogter pt. over Børnesåret, så lige nu sidder jeg på skolens læsevejlederkontor og gemmer mig bag et gardin, i et optimistisk (naivt) håb om at kunne finde en eller anden form for fokus på den eksamensopgave, der ligger ved siden af mig. Opgaven som jeg trodsede det snetrafikkaos, nattens to centimeter sne havde forudsaget i hele København og Nordsjælland, for.

Men det er nu. At jeg har en uge til at skrive mit bud på 12 gange 1300 anslags meningsfyldt analyse og vurdering af skriftsprogsforskning og –undervisning. Gisp!

Jeg spår at dette indlægs titel bliver en større serie af flere.

Jeg spår også, at jeg er nødt til at finde et andet sted at flygte hen end her ved vinduet ud mod skolegårdens snekaos, hvis jeg skal være heldig at finde blot en enkelt fornuftig tanke inde i hovedet om skriftsp…øh, hvad var det nu, det var?

På vejen hjem fra Nørrebro kørte jeg gennem Islev og slog et smut forbi en god kop kaffe og nogle halvglemte bygninger.

fotospf

På én gang et vemodigt gensyn med en tom lukket skole, der kunne være fyldt med ildsjæle, innovation og skabertrang, men som nu blot ligger ubrugt hen, og samtidig et kig ind i en spillevende Ungdomsby, der heldigvis stadig er fyldt med energiske sprudlende kreative mennesker og varme gensynskram til mig. Det var et gensyn med det arbejdsliv, jeg forlod, da vi flyttede til USA, og det slog mig på køreturen derfra, hvor meget energi de 15 minutters besøg havde sprøjtet ind i mig. Måske var det tanken om den sjove opgave, som jeg pludselig havde sagt ja tak til. Måske var det duften af det gamle “bageri” og de nybagte brød, de havde lagt i ovnen. Eller måske var det bare krammene…

Nå, skriftsprogsforskning…det var det, jeg kom fra, ikke?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s