>Hørt i lægens venteværelse

>

En lille dreng på knap tre år, kigger på en meget gammel mand, og siger højt til sin far: “Se far. Han er meget gammel. Han skal snart dø.”

Og ja, manden hørte det og så fingeren, der pegede på ham.

Og ja, det var min søn.

Nu skal vi så lige have en snak om, at godt nok døde oldebedste fordi hun var meget MEGET gammel, men det jo ikke er alle MEGET gamle mennesker, der lige snart dør, og hvis det så er det alligevel, så er ikke nødvendigt at sige det højt. Faktisk er det nærmere lidt pinligt og tabubelagt. Men hvordan forklarer man lige det til en dreng på snart tre år?

4 thoughts on “>Hørt i lægens venteværelse

  1. >Min søn er snart fire og kredser også meget omkring det der med tal, og hvornår er man gammel, og ikke mindst, hvornår skal man så dø? Han kom med en lignende kommentar en gang, og det var en super anledning til at snakke om at ikke alle mennesker dør på samme tidspunkt og alt det der…Jeg har faktisk valgt at det der kommer ud af min søns mund skal ikke tabubelægges, selvom det måske er det i samfundet. Så jeg griner og fortæller ham hvordan tingene virkelig hænger sammen, og hvis folk synes min unge er uopdragen, fordi jeg ikke korrekser ham, er det deres problem, ikke mit. For børns nysgerrighed og ærlighed er en gave, og vi må sgu ikke tage den fra dem så hurtigt.

  2. >Jeg tænker egentligt, at det måske er befriende for en MEGET gammel tudse, at børn siger det, de tænker, i stedet for at vi er så hensynsbetændte?!?!Rasmus sagde en gang til olde (min farmor) Må jeg arve din guldtand, når du dør?Olde: Ja daRasmus: Fedt så skal den ligge i min skattekiste!Olde: Ved du jeg kan tage mine tænder ud?Rasmus kigger på mig med store øjne: Olde Karen kom lige med ud på toilettet, så kan jeg se hvordan du gør!Siden da har Rasmus hver gang de er sammen spurgt om olde stadig har det der gebis 🙂

  3. >Tabuer er yt. Jeg synes det er fedt, når man bare siger ..ting. Saxe på 3 har i lang tid også været optaget af emnet "døden". Vi taler om, hvilke dyr vi spiser og måske hvordan de døde. Da mine forældres hund så døde, rejste spørgsmålet sig jo: "Skal vi så spise den?"LOL

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s