>En kirkelig adventsdag(en derpå)

>

Jeg har nu en søn, der er TRE år (tre fingre vises stolt frem) og 100 cm høj, og ja, han er min yndlingsmeter! Og som ENDELIG sover i stor seng (stor seng defineres i hans verden efter højde og behov for stige, ikke længde eller andre ubetydelige liggemål):

isac seng

Han sover middagslur på billedet og det var en træt dreng, der blev puttet efter et brag af en fødselsdagsfest i går. En helt igennem smuk dag, både at se ud på og være inde midt i. Og i dag er vi trætte. Sneen daler ned udenfor og når meteren vågner skal vi i Tivoli med Drengedukken og hans älskling. Hvis sneen ikke kalder mere på kælken end på kulørte lamper.

Jeg startede dagen med en tur i kirke.

Den lader vi lige stå lidt, for den havde I garanteret ikke set komme, vel?

Som sagt, jeg startede dagen med en tur i kirke. Ottendeklassen går til konfirmationsforberedelse og er i den sammehæng forpligtet på mindst 10 gudstjenester. Om jeg fatter den regel BTW. Vi ønsker at gøre Guds ord mere forståeligt og tilgængeligt for de unge, derfor tvinger vi dem i kirke. Nå, det er et andet indlæg.

Jeg synes ikke det var mere end rimeligt, at jeg som deres klasselærer tog med dem én gang. Det er i min verden en langt bedre måde at vise dem Guds ord på. Ved at vise dem, at man vil dem, og at man godt gider at være sammen med dem, selv i de mest kedelige stunder og dårligst valgte tidspunkter. Og det var hyggeligt. Fordi de var der. Og fordi det sneede og var smukt udenfor. Og fordi kirkesangeren var syg, og vi derfor lærte, at præsten synger helt eventyrligt fantastisk smukt. Og det er dét jeg elsker kirken for – sangene (som jeg jo godt ved hedder salmer, men jo nu en gang er sange, ikk’) og historierne. Jeg kunne derimod godt undvære lidt af al højtideligheden, formaliteterne, skiften mellem at stå op og sidde ned og dyrkelsen af ham den Almægtige. Jeg tror faktisk ikke, at Gud selv synes, at han så almægtig mere. Han er nok nærmere lidt pinlig berørt over, at vi gør så stort et nummer ud af hans navn og hans gerninger, som jo efterhånden er ved at være old news. Jeg tror Gud er et beskedent (skal vi sige) væsen? Som ikke altid helt forstår al den op og ståen og Hallelujah’en på hans vejne. Og som nok skal høre på os alligevel, selv om vi ikke husker at rejse os på de rigtige tidspunkter eller frister os til at klappe af en talentfuld syngende præst (og nej, det gjorde jeg ikke, men jeg var sgu tæt på).

Glædelig 2. søndag i advent til jer alle derude.

image001

2 thoughts on “>En kirkelig adventsdag(en derpå)

  1. >Jeg er bestemt ikke kristen, men sådan som du beskriver ham der gud, kunne jeg næsten fristes til at blive det. Og wauw, for et smukt billede af en hvidklædt kirke!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s