>Copingstrategier

>

Det har været en overraskende konfliktfyldt uge på arbejdet ind til nu. Jeg har følt mig overrumplet og angrebet, og jeg har været nødt til at gå to skridt tilbage og se på mig selv og min måde at undervise på, for at genfinde roen i jobbet. Sådanne situationer opstår desværre også nogen gange i et job som lærer. I de 11 år jeg har været lærer kan jeg heldigvis tælle på en hånd, hvor mange gange jeg har oplevet lignende oplevelser.

I dag har jeg fri. Det er normalt om onsdagen, at jeg kører ind på UCC for at deltage i min egen uddannelse som læsevejleder. Men da vi har afleveret opgaven for dette modul har jeg nu to fri-onsdage her i december. De falder meget belejligt, og jeg nyder at kunne koble lidt af her i julemåneden. Og det var egentlig også planen med i dag. Men nu er klokken 13.20 og jeg har indtil videre støvsuget hele hytten, vasket al sengetøj, luftet ud og hængt dynerne udenfor, gjort rent i køkkenet, flyttet vinreol med 50 flasker vin og ordnet 4 omgange vasketøj.

Og det er meget typisk mig. Når der er rod i hovedet begynder jeg at rydde op udenfor hovedet. Jeg får et helt enormt behov for at tage kontrollen tilbage, sætte ting tilbage i de rette kasser og gerne flytte lidt rundt, så tavlen er hvisket ren og jeg kan starte forfra. Det skaber overblik for mig.

Nu venter marcipanen på mig ude i køkkenet. Og chokoladen. Og whiskeyen og cognacen. Marcipan smager altså, efter min mening, bedst med chokolade og sprut i. Måske er det også en slags copingstrategi, jeg har gang i der? En ordentlig hestebrandet i sprutmarineret marcipan kan vel egentlig løse selv den mest anspændte muskel eller konfliktfyldte situation, ikke?

7 thoughts on “>Copingstrategier

  1. >Æv med arbejdet AB – forhåbentlig bliver det bedre! Lav du dig en marcipankugle på størrelse med en fodbold – så kan der også være en hel flaske sprut i! KH M

  2. >Jeg oplever ofte at ting kører lidt af sporet ved denne tid. Dagene er korte og lunterne ligeså, det kan ofte give knas i samarbejdet. Forhåbentlig ser alt lysere ud på den anden side af en velfortjent juleferie. God marcipan-brandert til dig 🙂

  3. >Jeg håber, at du drak sprutten og lavede lidt voodoo-marcipan. Som du selvfølgelig lavede til fine ting bagefter! Og huskede at trække vejret dybt! Og at spise tyggegummi, inden du hentede!

  4. >M – det blev ikke til en hel flaske sprut. Og arbejdet vendte til det bedre i dag. Så det hele ser noget lysere ud på denne side af onsdagen. Tak :-)Anja – kram lige tilbage til dig!Intetnyt – jeg oplever det samme, men det var faktisk ikke samarbejdet, der var knas med, men derimod udefrakommene faktorer. Mere kan jeg desværre ikke uddybe det. Men det fyldte meget. Det rystede mig og gav mig ondt i maven. I dag er jeg tilbage i fuldt gear med anerkendelse og opbakning i ryggen. Tak for dine ord.Lea – Woodoomarcipan…mit nye yndlingsord. Det var LIGE det jeg gjorde. Woodooede mig via sprut, mandler og chokolade. Lækker woodoo. Kram

  5. >Oh jeg kender det. Jo mere rod i hovedet, jo mindre er der tolerance overfor i de fysiske omgivelser.Du får en krammer. For sådan en kan vi alle få brug for. Uanset grunden til uroen på øverste etage.Knus

  6. >Jeg har intet klogt at sige. Men jeg sender dig en krammer og håber, at tingene falder lidt i orden, nu hvor vi går mod lysere tider.At være lærer er et udsat job. Pas på dig selv! 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s