>WTF?

>

Pludselig fandt jeg mig selv der lige midt i tøvejrsopdateringerne og var tom for ord. Helt tom. Kunne ikke vride et eneste tilnærmelsesvis interessant indlæg ud af mit hovede. Jeg mener, tøvejrsindlægget says it all, right? Det er jo heller ikke fordi I ligefrem har stået i kø for at komme med gudsbenåede kommentarer på det…

Nå, men jeg tror jeg havde syltet min hjerne i god rødvin, frisk hummer og tons af chokoladekage nytårsaften, og det tog lige et par dage at ryste låget af syltetøjsglasset igen og komme ud i virkeligheden. Jeg mener 600 gram hel hummer, det kan vist få enhver til at gå lidt i tomgang, ikke?

Du får lige et kort rids af den her nye hverdag, der opstod midt i syltningen. Vi arbejder med 2. verdenskrig i Ottendeklasserne. Det gør vi ved at svælge i gode film. Prøv lige at sige perfekt start på det nye år! Én film om dagen hele ugen. Drengene fra Skt. Petri, Livet er smukt, Napola og Die Welle er naturligvis på lærredet. Kan man lære noget af det? Burde man ikke hellere læse nogle bøger? Tjoo, det kunne man jo synes. Men vi har så valgt at lave en teaterforestilling i næste uge i stedet. En forestilling, der hedder Fragmenter af en krig, og som bliver en blanding af alle de billeder, de samler sig i deres hoveder i denne uge. Så får vi jo se, om der er noget der hænger fast.

En af mine drenge spurgte efter Drengene fra Skt. Petri: “Hvorfor var Hitler ikke med i filmen?” Man kan i hans verden ikke lave en film om 2. verdenskrig uden Hitler. Min kollega forklarede ham, at det var fordi den foregik i Danmark og Hitler jo for det meste var i Tyskland. Og at de tyske soldater på en måde var stedfortrædere for Hitler. Hvortil han spørger videre: “Jamen, gav det danske politi så bare drengene videre til de tyske soldater?” “Ja!”, var svaret. “De var fandme nogle forræderiske svin!” kom det spontant tilbage. Han var oprigtigt vred på drengenes og Danmarks vejne.

Skrupsakken derimod er mest vred på “det-der-kommer-efter-paradis-på-jord”. Han synes overhovedet ikke, at det er sjovt, at nisserne ikke kommer mere, at Julemanden er taget på ferie, og at han selv ikke har ferie mere. Nu gik det lige så godt. Gaver hver dag, forældre lige ved hånden til at kramme, når man lystede, småkager og andre søde sager i stride strømme og masser af social hygge med alle familiemedlemmerne. Så selv om han er enormt glad for sin børnehave og sine bedste venner derovre, så er det stadigvæk lidt træls at skulle forlade hjemmet hver morgen, for at lande midt i Rummet Uden Forældre. Men han klarer det. Uden tårer og skrig og skrål. Han er tapper, kan man se, og det er faktisk næsten ikke til at bære. Det havde på en måde, været nemmere, hvis han var ked af det, ikke? Heldigvis er han superglad, når man henter senere på dagen, så mon ikke hverdagen også til sidst får taget på ham.

Jeg selv, jeg nyder at solen skinner på sne og ikke på smat. Vi er startet stille og roligt på det nye år i laveste gear. Således er kasserne med julepynten endnu ikke rykket ud af køkkenet og op på loftet. Og vasketøjet ligger i store stakke sammen med mine skolepapirer. Jeg regner stærkt med at få gjort kål på lidt af de stakke i dag. Først vil jeg lige sidde helt stille og nyde, at jeg fandt mine ord igen.

7 thoughts on “>WTF?

  1. >Limbo tiden det kalder jeg januar, lige her midt i mellem jul og forår. 😉 Hvor meget kommentere du andre steder AB ? Jeg ved at jo mere jeg "taler" med hos andre jo mere tales der med på min blog ss og siden 16 dec er der ingen der har snakket til mig på VillaCemila. Kram en nisse elsker – forstår SÅ godt I – Celine var dybt ulykkelig da juletræet forsvandt.

  2. >Anja – Limbotid it is. Jeg kommenterer når jeg synes, jeg har noget på hjerte, der ikke allerede er sagt. Jeg tænker, at læserne gør det samme på min blog. Det var ikke ment som et hjertesuk over manglende kommentarer på min blog. Jeg er fint tilfreds med dialogen her. Blot en observation på hvor helt enormt kedeligt det indlæg var fra min side 🙂 Godt nytår til dig og familien Anja.Gowry – Ja, det gør vi alle nok. Og dejligt at høre fra dig igen også 🙂 Godt nytår!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s