>Seven days without chocolate makes a week!

>

Det er vist en slet skjult hemmelighed, at jeg er pænt glad for chokolade. Og da det snart er fastelavn synes jeg det kunne være sjovt at lave disse chokoladeprofiteroler, som i min terminologi er en slags chokoladefastelavnsboller. Jeg fandt opskriften i en chokoladekogebog, som jeg købte i Netto for en slik og fem kartofler en gang sidste år, og jeg er ikke bleg for at kopiere opskriften direkte herover på min blog og opfordre jer til at komme igang med at bage a.s.a.p. for de er totalt vanedannende. Prøv lige at se. Er de ikke TO DIE FOR?

IMG_6528

Bogen hedder i al sin enkelhed og smukhed: Chokolade. Med undertitlen: Forførisk godt, fra cremet hvid til de mørkeste lækkerier. Johan Åkerberg er forfatteren og han siger selv, at det er en uundværlig bog for alle chokofantaster! Jeg er tilbøjelig til at give ham ret og tilføje om ikke alle chokoladekogebøger er det? Men nu til opskriften, som er legende nem:

(4-6 personer) jeg vil personligt sige, at der er til 8-10 personer.

Vandbakkelserne
1 1/4 dl vand
1 1/4 dl mælk
125 g smør
1 tsk salt
1 tsk sukker
1½ dl hvedemel
1 spsk kakao
5 æg

Chokoladeskum
3 dl flødeskum
2 spsk flormelis
1 spsk kakao
1 tsk vanille (det tilførte jeg selv, da det ikke stod i opskriften)

Glasur
1 dl flormelis
½ tsk stærk kaffe
lidt cognac
1 tsk kakao

Bring vand mælk, salt og sukker i kog og køl det af i nogle minutter. Sigt mel og kakao ned i den lunkne masse og rør rundt samtidig, så det blandes godt. Varm massen op igen på svag varme til den bliver en fast masse, der kan formes som klump. Lad den hvile et par minutter, så den køler lidt af. Rør æggene i et af gangen.

I opskriften i bogen står der at man skal klatte eller sprøjte dejen ud på en plade, men det syne sjeg den var for våd til, så jeg fordelte den i stedet i tolv siliconemuffinsforme. Det fungerede rigtig godt. Bag i ovnen ved 225 grader i 18-20 minutter.

jeg kom til at tage dem for tidligt ud og så faldt de lidt sammen. Det hjalp at jeg smed dem hutigt ind igen og gav dem et par minutter mere. Derefter lod jeg dem afkøle ved at lade dem stå i den åbne slukkede ovn i fem minutter inden jeg tog dem ud.

Skær forsigtigt bollerne over og fyld flødeskummet i, når de er helt afkølede. Hæld lidt glasur over til sidst.

God appetit!

2 thoughts on “>Seven days without chocolate makes a week!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s