>Find én fejl

>

Forklaringen fra ministeriets side er at det er grafiske hensyn. Well, hvordan forklarer vi eleverne, at det er ok at rode rundt med sammensatte ord, hvis bare det ser grafisk godt ud?

I kan godt se fejlen, ikke?

10 thoughts on “>Find én fejl

  1. >Det er et seriøst omsiggribende problem med sammensatte navneord. For ikke at tale om nutids-r. Men i Undervisningsministeriet, alligevel? Tror de også at Dansk Sprognævn tager "grafiske hensyn"…hmm, det er da en lille selvbestaltet undersøgelse værd. Hvilke sproginstitutioner tager disse grafiske hensyn?Når det så er sagt, har jeg også været med til at godkende manglen på bindestreger, f.eks. når der skulle sættes magasinforsider op. Af en eller anden grund synes folk ikke, der ser pænt ud med sådan en flyvende streg. Og så burde man jo sige "Pænt? HA! Må vi bede om korrekt i stedet!"…men der vinder flertallet sgu. Desværre.

  2. >Fie – Jeg kan til nøds gå med til manglende flyvende bindestreg ved ord, der ikke indeholder binde-s, men det her ser jo direkte åndsvagt ud – også grafisk.

  3. >Frau Putz – Ja, jeg har altid kaldt dem Undreministeriet. Det er ikke SÅ meget kortere, men det giver nogen gange meget mere mening for mig.

  4. >Jeg kan altså ikke lige se det, fru lærer – gider du ikke lige forklare det for mig? Jeg er meget anarkistisk hvad angår skriftsprog, har jeg fundet ud af. Selvom jeg længe troede jeg var en verdensmester på det felt 🙂

  5. >Fru Z – UndervisningSministeriet i logoet allerøverst skal stå i et ord, dvs. have en bindestreg, hvis det deles på to linier 🙂 Jeg elsker dit skriftsprog, fordi du er så bevidst omkring det.

  6. >Nåeh…nu kan jeg godt se det. Stirrede mig blind på "ny struktur i…" og blev gal i hovedet af ikke at kunne se nogen fejl. :)Og tak, forresten. For dine pæne ord om mit mærkelige skriftsprog!

  7. >Jeg forstår godt hvad du mener med Undreministeriet, men skulle de nogensinde tage det navn, så bliver jeg jo nødt til at omdøbe min blog?! – med mindre, selvfølgelig, at de samtidig begynder at opføre sig klogt.

  8. >Du har fat i noget. men i et Undreland, der undrer befolkningen sig, fordi de er tænkende individer, der forholder sig til den verden de lever. I et Undreministeriet, er det handlingerne og beslutningerne ministeriet laver, der skaber undring ved befolkningen. Måske den samme befolkning?

  9. >Det holder bare ikke!Tog mig lidt tyid at finde fejlen (ups, fru dansklærer Anne), men jeg fandt den.Vi lærer får tudet ørerne fulde med, at vi skal være dygtigere til det faglige, og være de gode eksempler. Så nytter det da ikke noget, at dem der udstikker reglerne, ikke selv kan overholde dem!Det er en ommer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s