Undgå buler i nakken, hold på toiletlåget, når der drikkes

Lige siden jeg kan huske at kunne læse, har jeg siddet i mit barndomshjem og læst mig igennem disse regler, mens vandet rislede i kummen.

Den samme plakat i den samme tilbudsramme. Morskaben i flere af reglerne gav først mening efter mange års tisseri og gennemlæsning. Og selv om der er mange ting i min mors hjem, der får mig til at fornemme den helt særlige følelse af barndom og hjemfølelse, så er det alligevel toiletreglerne her, der rammer først. Måske fordi det første man gør efter seks en halv times kørsel fra Sjælland er at gå på toilettet, og det dermed helt naturligt bliver det første møde med barndomshjemmet? Måske er det på grund af de gange min lillebror og jeg gemte os derinde for min mor, så vi kunne forskrække hende, når hun kom tissetrængende stormende ind af døren, og vi kunne råbe: “BØH!”, hvilket som regel resulterede i, at hun tissede i bukserne af chok. Stærkere følelse af fælles (mor)skab og sammenhold skal man jo selvklart lede længe efter…

Eller måske er det ganske simpelt fordi, det er på kummen, man sidder alene for første gang siden ankomsten og dermed lige kan mærke efter og fordybe sig lidt i sine egne tanker? Som det hjerteformede skilt på døren i det samme rum siger:

Her kan man sidde i egne tanker, indtil en anden på døren banker.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s