Metaltræthed

Jeg bliver så træt, når jeg læser denne artikel.

Og når jeg læser debatten om det samme også på Berlingske. Og når jeg læser at Niels Egelund bakker det op. Og når jeg igen oplever at mine kolleger får afslag på afslag på de videruddannelseskurser de søger. Og når vi endnu engang bliver mødt med en ny kurs, en ny reform, en ny testmåde, et nyt sæt Bullshitbingoplader i stedet for at give os tid til at markskellene får lov til at slå rod og gro sig stærke nok til at klare stormen.

Jeg bliver bare så træt….af at være undervisningsildsjæl så. Og træt af at være ambitiøs på mine elevers vejne. Det er nok bare i sig selv også en lidt træt dag, men helt ærligt, så slår det mig sgu lidt ud af kurs at læse sådan en offentlig kritik om mig selv af min tidligere chef. Hvor mange private virksomheder mon bruger den taktik overfor deres medarbejdere, når de skal have dem til at lave mere, præstere bedre og forbedre slutproduktet? Medarbejdere de vel at mærke, selv har været med til at ansætte og ikke mindst uddanne til lige netop deres virksomhedsprofil.

Def. ‘metalttræthed’ – metals tilbøjelighed til at få revner eller brud efter mange gange at være blevet udsat for træk, tryk, bøjning eller anden mekanisk belastning

6 thoughts on “Metaltræthed

  • Ja, der er en del af dem derude. Og det virker useriøst og uprofessionelt at Haarder på den måde skærer alle over en kam i en offentlig kritik.

 1. Jeg bliver eddermaneme også vred. Hvis der er noget, folkeskolen har brug for, er det lige netop den benzin, ildsjælene medbringer. Hvad ligner det så at stille sig midt i det hele og pisse i deres bål? – Ja, ok og undskyld mit sprog og alt det der, men jeg er godt gammeldags indigneret, og det føles desværre helt rigtigt i situationen. Vil han kritisere, kan han sgu da i det mindste gøre det konstruktivt, nuanceret og, ja, anstændigt.

 2. Det at der er kommet nye retningslinjer hver 4. måned siger jo også en del. Skrivebordslovgivning – med spredehagl.
  Nej det er ikke de gode læreres skyld.
  Men jeg vil indrømme at jeg ser med andre øjne på den danske skole – siden vi forlod DK.. Der er mange gode ting – men også mange ting som mangler i systemet. Men det er IKKE lærernes skyld – Bertel har vist glemt sine rødder fra en højskolefamilie, og er selv med til at lave nedskæringer overalt. DET hjælper nok ikke.
  Kan godt forstå du er metaltræt.

  • Vores tre år i USA vendte også nogle ting for mig om den danske folkeskole. Både på godt og ondt. Men hvad mere tankevækkende er, at jeg siden jeg selv for første gang blev ansat i folkeskolen i 2009 har ændret radikalt syn på den måde den er organiseret og styret på. Jeg har før 2009 været ansat i det private skoleområde på efterskoler og en selvstyrende institution, så hele det bureaukratiske system er forholdvist nyt for mig. Jeg er ikke en fan, må jeg tilstå! Og det har taget tid for mig at vænne mig til.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s