Et kys midt i balladen i Vancouver

Da vrede Canucksfans gik amok i onsdags i Vancouver efter nederlaget til Boston Bruins var der én fotograf, der fangede sit livs shot:

Richard Lams billede med historien om det unge kyssende par, der står skarpt skudt midt i de slørede gadekampe er gået verden over. Og det viser sig, at billedet er taget ved mere eller mindre en tilfældighed. I dagene efter har der været masser af spekulationer over, hvem det unge par var, hvorfor de lå der, om de kyssede eller om noget andet mere alvorligt var på færde og ikke mindst, om billedet var staged (sat op). Også de danske medier skrev om historien, hvor den bl.a. på DR blev den mest læste nyhedshistorie fra udlandet i dag. Jeg elsker den slags mysterier!

Billedet er et af de smukkeste pressefotos jeg har set længe, både kompositionsmæssigt og indholdsmæssigt, og jeg måtte bare dele det med jer. Det er ikke sat op til begivenheden. Et vidne så pigen blive overrumplet og væltet omkuld sammen med sin kæreste, da politiet gennede gruppen af ballademagere væk fra gaden. Parret er siden blevet identificeret som australieren Scott Jones og hans canadiske kæreste Alex Thomas og de bekræfter vidnets historie. Jones fortæller at hans kæreste blev væltet af politiet og han lagde sig ved hende og kyssede hende for at berolige hende og fortælle hende, at hun var ok.

Det er derfor jeg elsker billeder! Dette øjeblik kunne kun fanges i ét billede. De skærende kontraster billedet fanger, handler jo om langt mere end en tabt NHL-kamp og kan relateres med så mange andre aspekter af livet. Og så er det bare et helt fantastisk æstetisk smukt billede!

7 thoughts on “Et kys midt i balladen i Vancouver

 1. Vidunderligt billede.
  Kender du “Magnum”? Ikke isen men fotograf sammenslutningen? Der er nogle af de stærkeste smukkeste og grelleste billeder.
  Jeg har en Magnum bog – men den er hjemme på øen – ellers havde jeg sendt dig mit yndlings billede!

  • Nej, jeg kender ikke den sammenslutning (kender til gengæld særdeles godt isen :-)), men nu vil jeg da kigge efter den. Du må endelig sende eller poste yndlingsbilledet, næste gang du får fingre i det! Det ligger ikke online?

   • Jo det gør.. Jeg fandt det engang for et par år siden – i en anden sammenhæng.
    Men jeg kan jo ikke huske fotografens navn – og det er lidt svært og tidskrævende at se alle magnum billederne igennem.

    Det er en Sydamerikansk fattig (indianer?) kvinde – som genner nogle dyr afsted, med det STØRSTE læs brænde på ryggen/hovedet – en baby foran i en bærepose. Og jeg bruger hende mentalt hver eneste gang jeg synes jeg har det hårdt.
    Gu’ fanden har jeg ej.. Og hun er garanteret ikke en dag over 30 og ligner én på 45..

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s