En bog tager form

Som skrevet i det sidste indlæg, så arbejder jeg på en bog. Ikke en af den slags, der skal udgives og læses af mange. Bare en privat bog.

Kender du siden Blurb.com? Det er en hjemmeside, hvor du kan downloade din blog og samle den i en rigtig lækker bog. Ikke sådan noget nogen af jer måske kender fra diverse danske supermarkedskædefotosider, men en virkelig lækker indbundet kvalitetsbog, hvor man kan lege med lækker æstetisk lay-out og mere eller mindre selv bygge sin bog op. Indtil videre er jeg kommet til side 70 og jeg har kun samlet det første halve år af Skrupsakkens liv og har dermed stadig to et halvt års oplevelser tilbage at hygge mig med endnu. Men prøv lige at se, hvor lækkert det kan laves. Her er det foreløbige omslag til bogen:

Jeg har valgt den største udgave, der er. Den er 33×28 centimeter stor. Det vil sige, at ens billeder kan blive blæst op på en fuld side og rigtig få liv. Det kræver dog, at billedets størrelse passer til det, men det oplyser programmet dig om, som du sætter billederne ind. I det hele taget er det et vildt brugervenligt program, og du kan selv vælge hvor stor valgfrihed du vil have i design og opsætning.

Du kan endda få programmet til at downloade og stille hele bloggen op for dig automatisk, så du ikke skal løfte en finger. Jeg elsker den tekniske del med at sidde og lege med det, så jeg lægger selv indlæggene og billederne ind ét for ét, så det bliver lige som jeg vil have det i den sidste ende. Her er det afsnittet om Skrupsakkens fødsel:

For mig er det en bedre måde at lave et personligt fotoalbum på end at sidde og klippe og klistre. Her kan jeg lege mig frem til resultatet og med teknikkens hjælp få det til at se fedt og lækkert ud samtidigt. Og jo, det er dyrere end Føtex og Bilka. Men det er også en hel del mere lækkert i slutresultatet.

3 thoughts on “En bog tager form

  1. Wauw hvor er det fedt. Det er super lækkert ud. Kan man kun gøre det med sin blog eller kan man sidde og putte billeder og tekst i. Det vil være fedt, både til os og til julegave til bedsteforældrene 🙂

  2. Det ser virkelig godt ud. Jeg har tidligere lavet en ligende bog til min søn på iPhoto. Den blev fin og er god at have nu. Jeg har været inde og se på den side, du linker til, men jeg kan ikke gennemskue, hvor meget sådan en bog vil koste. Kan du fortælle mig det?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s