Ramt af H.U.G.iansk regnvejrsmelankoli

Jeg sad herhjemme i morges. En hyggedag lå foran mig med et af førbarselsprojekterne: At samle de sidste tre-et-halvt års ord og billeder i en endnu en bog som denne:

Jeg havde kaffen lavet klar. Regnen udenfor virkede beroligende og stemningsfyldt til sofahygge og tilbageblik. Alenetid i hjemmet uden mand og barn og med ren fordybelse i billedopsætning og ordkløveri satte smil på mine læber.

Men jeg blev pludselig for lidt siden ramt af en overvældende følelse af sorg. Der, midt i tømningen af opvaskemaskinen og Lars HUG’s melankolske univers overvældede gråden mig ud af ingenting. Der stod jeg med valget om at bage franskbrød eller boller og et andet sted sidder hun og forsøger desperat at komme igennem endnu en dag i dag uden sin yngste datter. En telefonsamtale fra i formiddags havde sat sine spor i mig og mindede mig nu, midt i dagligdagen og regnens selvfølgelighed, om den skrøbelige glæde mit liv det er. Og hvor bange jeg pludselig er for at miste det hele.

Det billedlige tilbageblik fra Skrupsakkens fødsel til nu trak al luft ud af mig. Kombinationen af regn, H.U.G.iansk melankoli, opvask, minder, franskbrødsdej og små spark i maven tydeliggjorde min egen lykke, min selvfølgelighed, som jeg alt for ofte tager for givet som var den uslettelig. Men det er den ikke. Og alt vi gør fra nu af kan ikke ændre det faktum, at en del af deres lykke er forsvundet uigenkaldeligt. Ingenting vi eller de gør kan ændre det. Kan bringe hende tilbage.

Det blev til boller. Og en mand og en dreng, der kommer tidligere hjem end aftalt. De har ferie nu og jeg glæder mig pludselig helt ned i storetåen til at få dem inden for døren igen og nær ved mig.

One thought on “Ramt af H.U.G.iansk regnvejrsmelankoli

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s