En oktobervægt

Det, som vi troede, skulle være en septemberjomfru, ser nu ud til at blive en oktobervægt i stedet. En vægt bliver hun i hvert tilfælde. Ligesom sin mor for øvrigt.

Og efter mødet på Herlev Hospital i dag med verdens bedste jordemoder, har vi nu fået en tid til igangsættelse den 1. oktober, hvor jeg er 42 uger henne. Vi skal møde derinde allerede fredag aften kl. 20, hvor vi bliver indlagt over natten med et ballonkateter, som gerne skulle have sat lidt gang i sagerne til lørdag morgen, hvor fødslen så for alvor sættes i gang.

Jeg er lettet. Spændt. Nervøs. Overrasket. Forventningsfuld og alt muligt andet. Men vigtigst af alt, så er jeg positiv og optimistisk omkring det. Og det har jeg ikke været i flere uger nu. Men der var noget ved snakken i dag, der ændrede min opfattelse af tingene.

Måske var det sætningen: “Jeg forstår godt dit dilemma og din tvivl,” eller måske var det: “Det er dig, der kender din krop bedst, og det du mærker bør ikke være uvæsentligt for din afgørelse“. Mest af alt var det nok: “Jeg kan ikke give nogen garantier, men alt ser godt og sundt ud, som det ser ud nu.

Jeg blev mødt med forståelse, anerkendelse og respekt for den voksne selvstændigt tænkende kvinde, jeg nu engang er. Og ikke med fordomme, mistro og nedladenhed. Og jeg blev taget alvorligt i mine bekymringer. Og svaret. Med ærlighed. Og ingen garantier, fordi det er ærligt. Og det var det jeg havde behov for.

Så, hvis ikke BZ’eren har tænkt sig at tage sagen i egen hånd, (hvilket hun for øvrigt har valgt at gøre hele vejen indtil nu, så hvorfor slutte her) så får hun højst sandsynligt lov til for fremtiden at fejre sin fødselsdag den 1. oktober.  Ikke i min vildeste fantasi havde jeg forestillet mig, at jeg skulle få et oktoberbarn. Men nu synes jeg faktisk, at det kunne være helt hyggeligt at dele både mit stjernetegn og min fødselsdagsmåned med netop hende.

12 thoughts on “En oktobervægt

 1. Sådan et stædigt asen!! Jeg tror hun kommer inden – hun er med garanti en lille temperamentsfyldt dame der vil bestemme selv, så nu er der bestemt igangsættelse og så dukker hun op inden 🙂

 2. Vi glæder os også til weekenden – har fået overnatning. Så vi kører hjemmefra fredag eftermiddag.
  Måske har hun mødt den ydre verden – måske venter hun på os.
  Knus mor og Knud

 3. Ih, hvor lyder det dejligt med et godt besøg på sygehuset og en jordemoder, du er tryg ved. Det lyder også som om, du har nået en accept af tingenes tilstand – og hvem ved; måske er det lige præcis det, der skal til, før hun finder udgangen. Masser af gode tanker til dig og din lille vægt herfra 😉

 4. Kære AB
  Du ønskes held og lykke med den 1. oktober.
  Det bliver en god og stor dag så ingen grund til bekymring.
  De kærligste hilsener og tanker.
  KN din tidligere kollega fra skolen

 5. Min Søren har fødselsdag d.1.Okt! Så er det bare frem med kaffe og kage, AB. Og masser af kærlighed og tålmod. 😉 Vi hepper! (Og aldrig, ALDRIG joke med mad – og slet ikke kager!!)

  • Ja, det er blevet lidt for spændende efterhånden. Men nu ser det ud til at kurven snart knækker og spændingen udløses. Det bliver nu også helt dejligt.
   Velkommen til bloggen for øvrigt!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s