Den strikkende idrætslærer

Da jeg gik i skole, havde vi en idrætslærer, der strikkede. Hun havde også knaldrødt hår, men det er mindre vigtigt for historien. Det er bare sådan jeg husker hende. Strikkende og rød.

Hun strikkede, mens hun sad henne ved ribben og holdt øje med, om vi snød i høvdingebold eller vi driblede mere end tre gange i basketball. Hun strikkede også i frikvartererne, når hun sad vagt i kantineområdet i kælderen eller i skolegården.

Hun strikker stadig. Og hun er stadig lærer på den samme skole. Skolen ligger på den anden side af sportspladsen fra mit barndomshjem. I det hjem, hvor min mor bor i dag. Med sin mand. Er I stadig med? For der er mere.

Min mor arbejder nemlig som lærer på skolen på den anden side af sportspladsen. I dag. Hun tog en lærereksamen som 52 årig, men det er også mindre vigtigt for historien. Bare noget jeg godt kan lide at blære mig med. Jeg er pænt stolt af hendes bedrift der. Og nu er hun så lærer på min gamle skole. Og kollega med den rødhårede strikkende idrætslærer.

Og idrætslæreren følger kærligt med i sine tre gamle elevers færden rundt i verden. Mine brødre havde hende også til idræt. Og vist også matematik. Det kan hun nemlig også. Og hun læser vist endda også min blog i ny og næ. Eller måske viser min mor hende den bare.

Nå, men så i går. Så fik jeg en pakke med posten. En pakke fra den rødhårede strikkende idræts- og matematiklærer, der er kollega med min mor. Og den er så smuk og lilla og blød og lille, at jeg bare måtte vise jer den her på bloggen. Og fortælle jer historien om min gamle idrætslærer. Som egentlig er mindre vigtig i forhold til gavens smukhed.

Tusind tusind tak Lea!

6 thoughts on “Den strikkende idrætslærer

  1. Gode lærere ER et ganske særligt folkefærd (sendt efter dig også, AB) – hvor er det skønt, at hun stadig strikker og er lærer. Og deler. Og mon ikke Ananasen bliver den lækreste lilla baby i den sag!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s