Lånte ord

I dag vil jeg linke dig videre.

For i dag kom jeg i tanke om den gang, jeg gik og dækkede op til selskaber i min fars restaurant. Jeg arbejdede i min fritid som tjener i restauranten. Startede som opvasker og blev forfremmet til tjener, da jeg fyldte 18. Sådan gjorde vi det alle tre. Mine brødre og jeg. Den gang med opdækningen var jeg 19 år. Og skulle lægge bestik på. Og tallerkener. Og glas. Og kuvertaskebægere.

Når jeg så gik der og dækkede op, så tog jeg fx en håndfuld knive og overbeviste mig selv om, at hvis antallet af knive i min hånd passede til antallet af kuverter, jeg manglede, så blev det en god dag. Hvis det ikke passede, ja såå… Det kunne også være teskeer til kaffekopperne. Eller kuvertaskebægere, som skulle på ved hver anden person. Måske passede det næsten. Så blev +/- 2 tillægsreglen opfundet. Den dag bestikket passede med det antal tallerkener, der manglede, jublede jeg. Højlydt ned på den gamle veranda, hvor jeg gik og dækkede op. De dage, hvor det ikke passede, kunne jeg gå helt nedtrykt derfra. Fik jeg sagt, at jeg var 19 år gammel?

Og jeg husker stadig den hjertebanken, jeg fik, når jeg gik op af trappen til min fjerdesalslejlighed i Aalborg. Jeg kunne helt sikkert høre trin længere nede. Og de sidste to etager blev nogen gange taget i panikløb. Angsten drev langsomt ud af mig, så snart jeg var inde bag min egen dør og kunne rationalisere mig frem til, at der selvfølgelig ikke var kommet nogen ind samtidig med mig af den låste hoveddør. Den “Nogen” jeg ikke havde set snige sig ind, inden jeg nåede at lukke den. Selvfølgelig ikke.

Nå, men Suzette siger det meget bedre på Kun Sandheden. Læs selv. Måske kan du også finde dig selv mellem hendes linjer?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s