Forklar forskellen for mig Karen

Jeg så Mormors bordel i aften. Jeg har fulgt Suzanne og Karen i alle programmerne og synes faktisk det er et helt ok program. Det er i hvert tilfælde aktuelt med et fokus på en alt for unuanceret debat i min mening. Og jeg ved helt ærligt ikke selv, hvad jeg mener om hele legaliseringsspørgsmålet. Så jeg ser programmet og prøver på at blive klogere og måske endda tage stilling til sidst.

I aften var det gadeluderne i Dybbølsgade der var på programmet. Vi mødte Diana, som servicerede sine kunder i et solcenter. Hun fortæller fra trappestenen, hvor hun sidder mellem knaldene, at hun bare lige skal have tjent 2-300 kr mere til lidt stoffer og billetten hjem til Holbæk. Bare én kunde mere for i dag.

Karen lader sit store hjerte løbe over med sig og giver hende 300 kr. så hun slipper for at tage flere kunder den dag. I samme åndedrag, som hun tilbyder hende pengene, fortæller hun hende, at hun er journalist. Og at hun gerne vil høre hendes historie. Diana er lettere fraværende. Småskæv måske. Virker mere fokuseret på næste high end på Karens overgearede omsorg, som i mine ører lyder mere nedladende end respektfuld. Hun tager i mod pengene og colaen. Og lighteren, som Karen også køber. Og kan ikke rigtig flygte, som hun sidder der presset op på trappen af de to kendte mormødre. Vi hører ikke, om hun lige napper den sidste kunde alligevel. Eller om hun kommer hjem til Holbæk den dag. To uger efter vender Karen og Suzanne tilbage til gaden, for at finde Diana og redde (!??) hende. Hun er der ikke.

Men sig mig lige Karen. Var det du gjorde, ikke mindst lige så ydmygende som det Diana normalt gik ind i solcenteret og ordnede? Du valgte bare at købe hende for åben skærm på åben gade og uden for hendes egen boldbane. Det var ikke din hensigt. Det er jeg klar over. Men det var det jeg oplevede, da jeg så det. Hun havde en god historie, som du kunne bruge. For 300 kr. fik du lov at stille hende nogle spørgsmål så personlige og intime, at det måske ville være mindre grænseoverskridende for hende at knalde en fremmed mand i et solcenter. Jeg ved det ikke.

Jeg fik bare en rigtig dårlig smag i munden over aftenens episode. Og det var din skyld, Karens. Æv.

2 thoughts on “Forklar forskellen for mig Karen

  1. Jeg var heller ikke udelt begejstret for afsnittet om den mandlige prostituerede – for ligemeget hvad så er det åbenbart ALTID kvinden der er det stakkels offer, og manden der er kynisk og undertrykkende. Og hvor er logikken i dét?
    Synes egentlig også det er en ok programserie (og en god idé) men bliver lidt træt i længden af at Karen Thisted aldrig rigtigt lader til at være villig til at se tingene fra en anden vinkel.

    • Præcis! Tænkte nøjagtig det samme i det program. Og måden hun talte til den handicappede pige fik mig til at krumme tæer. Hun talte til hende som om hun var en halvdøv 5-årig cockerspaniel. Ikke en spastisk voksen kvinde med et naturligt sexbehov.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s