Kanoner og kugler og krudt

Jeg har lavet konfekt i dag og det skal I belemres med, fordi jeg lavede nogle vildt lækre krudtkugler.

Jeg fik en bøtte lakridspulver (den fra Urtekram) i barselsgave af den søde Fie, og jeg har været i tvivl om, hvad jeg lige skulle bruge det skønne krudt til. Johan Bulow-bølgen med de lækre chokoladelakridskugler, som også var i Fies barselskurv, og som jeg siden er blevet stærkt afhængig af, satte griller i hovedet på mig. Åh, de er TO DIE FOR! Derfor skulle årets julekonfekt lakridsifiseres.

Og det kom der hvide krudtkugler ud af. Marcipan blandet med lakridspulver, betrukket med hvid chokolade og drysset med mere lakridspulver. Og er du så færdig, de smager godt!

Og så får I også lige et billede af en anden kugle, der blev støbt i konfektmageriet. Det er en af mine favoritter med marcipan, kaffe og whiskey, rullet og dyppet i mørk mørk chokolade (mindst 70%). Det er et være svineri at lave, da marcipanen bliver vældig blød og smattet, men de smager himmelsk og bliver ikke tørre og kedelige af at stå i dåsen i løbet af julen.

Hvad er din yndlingsmarcipanblanding egentlig? Jeg har stadig en rulle, der skal bruges til et eller andet lækkert.

2 thoughts on “Kanoner og kugler og krudt

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s