Kender du Julehjælp?

På Facebook er der oprettet en gruppe, der går under navnet Julehjælp. Signe Giøe Bitsch er 39 år og mor til to små børn og bosat i Zürich, og står bag gruppen og initiativet. Hun skriver selv om gruppen:

Gruppen er oprettet til de familier, der har brug for lidt hjælp til at give deres børn en god jul.
Der må være flere end mig, der synes det største problem omkring julen er, hvor man skal gøre af de nye gaver, og dermed har meget pænt og brugbart legetøj, tøj osv. der kunne glæde andre.
Måske har man også bare en 100 kroneseddel i overskud til at købe en gave for, til et barn der ellers ingen julegave ville få.

Jeg oprettede siden sidste år som en reaktion på Politikens artikelserie om fattige familier i Danmark.
Alle børn fortjener en god jul. For mig var julen noget magisk da jeg var barn, det vil jeg gerne prøve at hjælpe med at give videre.

Hvordan kan jeg sikre at hjælpen kun går til dem der har brug for det? Det kan jeg ikke, men det er min overbevisning, at der er meget få, der ville bede om hjælp medmindre de rent faktisk har brug for det. Jeg beder heller ikke nogle om, at retfærdiggøre deres situation, uanset hvad, så handler det om børnene.

Det er et fantastisk initiativ! Og jeg bifalder især hendes åbenhed og positive menneskesyn. Hvorfor skulle folk udnytte dette og bede om hjælp, hvis ikke de havde brug for det? Og hvis de gør, så må det være op til deres egen samvittighed. Det her handler om børnene. Glædelig jul til dig Signe. Du er enestående i mine øjne.

Vi har hjulpet. Jeg fandt den helt rigtige ønskeseddel og snart sidder der en lille etårig dreng og åbner den store gule gravko Skrupsakken helt specielt fandt til ham inde på sit værelse. For som han sagde: “Jeg har jo flere af dem mor, og jeg leger alligevel aldrig med den. Jeg håber, han bliver rigtig glad for den.

Og hans far og faster har lige været her og bare at se deres glæde for gravkoen, posen med de næsten ubrugte sko, dunjakken, regntøjet, bøgerne og sommershortsene var helt ærligt nok den bedste julegave, vi har givet os selv i år.

Dette indlæg er på ingen måde skrevet for at fremhæve mig selv eller på anden vis fortælle, hvor åh-så-gode-mennesker vi er, selv om det belejligt nok lige præcis gør det. Det er ikke min hensigt. Jeg deler oplevelsen med jer, fordi jeg simpelthen blev så grundglad indeni af at se de glade modtagere i mit bryggers. Og over at se Skrupsakken finde den helt rigtige gave til den anden dreng og vide at det netop i sig selv er en gave jeg giver ham. Gaven at dele sit overskud med andre. Det skulle I dælme tage at prøve. Det er det vildeste rush. Næsten bedre end chokolade.

Der er stadig mange ønskesedler derinde og du kan godt nå det. Hvem ved, måske er der endda en lige i dit nabolag, som kan bruge lidt af det du har liggende på loftet eller stående på hylden. Noget som du alligevel aldrig leger med alligevel.

2 thoughts on “Kender du Julehjælp?

  1. Kæft, han er sød, ham Skrupsakken. Så lille og alligevel så stor. Bliver helt rørstrømsk på dine vegne 🙂

    Kender i øvrigt godt Julehjælp, og ude i køkkenet står der i skrivende stund en stor kasse fyldt med lidt lir fra BR og en masse juleguf til en lille pige på 7 år, hvis mor havde sendt hendes ønskeseddel ind. Forhåbentlig får hele familien en skøn juleaften, og hvis vi kan hjælpe med at gøre den lidt sjovere/sødere, så er det, som du også skriver, en julegave i sig selv. Jeg er fuld af benovelse over Signes initiativ og alle de kræfter, hun lægger i sagen. Gid, der var flere som hende…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s