Jæj!

Det ser ud til at skuden er vendt. Nat er blevet til dag og omvendt. Eller nå nej, nat er blevet til nat og dag til dag. Sådan som det jo skal være. Selv om det lidt virker som om det hele er nat lige for tiden i dette mørke. Men det vender vel også snart.

Anywhos, så puttede jeg Ananassen kl. 21.40 i aftes, og hun sov! Og sov videre. Og vågnede og ammede lidt og sov så videre. Og kl. 6.30 i morges stod vi op og havde faktisk sovet en hel nat kun afbrudt af spisepauser.

Og hvordan gjorde vi så?

Jo altså, nu er det jo kun én nat, så vi ved faktisk ikke helt om det virker 100% endnu. Men det vil jeg skide på. Jeg jubler alliwl! Vi har i den sidste uge vækket hende efter tre en halv times lur. Og det var det. Jeg var ellers inde og læse om nulstilling af søvnmønstre og lignende i går. Men måske bliver det slet ikke nødvendigt. Vidste I for eksempel, at man kan nulstille sin søvn ved at udsætte sig selv for klart solskin i et par timer fra morgenstunden? Pænt svært lige for tiden, hvor Ananassen faktisk kommer ud og sove i barnevognen inden solen overhovedet er stået op. Men til sommer, klart så skal vi nulstilles. Allesammen.

Min kloge svigerfar rådede mig til at prøve at holde hende fri af sparepærelys om natten, da de indeholder alt for meget blåt og det giver kroppen tro på at det er dagslys. I stedet skulle vi bruge en svag normal glødepære. Det havde vi heldigvis allerede, så det var ikke problemet i vores tilfælde, men ikke desto mindre interessant viden, synes jeg. Ligesom at vi skulle bruge dagslyset til at fortælle hendes krop, at nu var det dag. Menneskets system er altså en forunderlig ting. Sådan at kunne styres af naturens lys.

Hmmmm…kaldte jeg forresten lige min datter en skude der?

6 thoughts on “Jæj!

    • Jamen, det er noget med at man får brudt de søvnmønstre der sidder i kroppen på trods af lys og mørke. Fx ligesom Ananassen tror dag er nat og omvendt. Det er ligesom kroppens indre ur bliver nulstillet, så den opdager at morgen er morgen…vist nok.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s