Ananassen og Bellas år

Så kan vi vist godt erklære både det forgangne år og julen for slut. Det har været den skønneste jul. Samvær må være nøgleordet for den. Vores hus har konstant været fyldt med familiemedlemmer, gode venner og skønne naboer. Skrupsakken vågnede i går morges og spurgte som det første: “Hvem kommer på besøg i dag?” Og det har været fantastisk. Tidligere drømmes billeder af langbordet fyldt med nære hjertemennesker er gået i opfyldelse flere gange denne jul. Og espressomaskinen har bevist sit værd og holdt vores gæster varme og vågne.

Begge mine børn hoppede ind i det nye år kl. 12 i nat. Skrupsakken ned fra sin grønne stol og Ananassen sammen med mig i mine arme. Han kan det hele selv nu. Selv hoppe ind i et helt nyt år. Hun skal heldigvis stadig have lidt hjælp fra mig. Og mens Kongen af Selvstændigheden skød himlen ned udenfor med sin far, fandt hun og jeg og nabokonen fred i midnatsgudstjenesten på DR. Jeg mindes ikke før at have set midnatsgudstjeneste en nytårsaften, men salmesangen fik en ellers temmelig urolig Ananas til at falde helt til ro. Og mig med.

Ellers kan vi vist godt konstatere at højdepunktet for vores 2011 skete den 2. oktober. Ved midnatstid. Et minut over, for at være præcis. På tærsklen til en ny, frisk og ubrugt dag kom en forholdvis stor Ananas ind i vores tresomhed og intet har siden været det samme som før og alligevel som om det altid har været på den måde. Mærkeligt som børn gør det ved én. Bliver verdens største naturlighed. På én gang den største skillevej i ens liv og samtidig kan man næsten ikke forestille sig den tid, hvor de ikke fandtes. 2011 er Ananassens år.

Derfor blev der i aftes også sendt mange tanker til de to forældre, der i år mistede denne største naturlighed. For der hvor hun har været, vil der for altid være et tomt hul. En tom plads. Tre år blev hun, den lille Bella. Tre år, hvor hun brugte det ene på at kæmpe sig tilbage til livet. Og måtte tabe kampen. Hun gav aldrig op. Men hun tabte alligevel. Og det samme gjorde de. Forældrene. Og vi andre. Fordi vi aldrig kommer til at kende hende som voksen, som teenager eller som glad legekammerat her i vores stuer. Ved langbordet. Hjertemennesket, der ikke er der. Hun vil altid være i vores hjerter, ligesom hendes forældre vil det. Mange tanker gik deres vej, da himlen blev skudt ned og midnatsgudstjenesten sunget op. Det var i den grad en stund der krævede, at vi hver især vendte os indad, så tilbage og ikke sagde endeligt farvel til det forgangne år, som vi plejer. For, at vende det ryggen vil også betyde et endeligt farvel til hende. 2011 var også hendes år.

Glædeligt nyt år til jer alle derude. Tak fordi I hang med her på bloggen. Tak for al jeres glæde og omsorg for mig og min lille familie og for jeres dejlige kommentarer på vejen.

I 2012 vil jeg tegne mere. Lege og kysse mere. Gerne sove lidt mere. Spise lidt mindre. Vrisse lidt mindre og gerne fryse lidt mindre. Hvis I bliver hængende kan jeg allerede nu varsle, at vi skal ud og rejse en lille tur sammen. Vestpå. En østkysthustler drager vestpå. En slags hjemrejse og udrejse på en gang. Skrupsakken skal se sit fødested, og vi skal holde barsel sammen, manden og jeg. First we take Manhattan. Then we’ll see…

8 thoughts on “Ananassen og Bellas år

  • Kære Kirsten
   Også godt nytår til dig og dine. Selvfølgelig hører I mere om rejsen. Kan jo slet ikke holde mund 🙂
   Kram AB

 1. Rigtig godt nytår til jer også! Lyder som om, I har haft en dejlig nytårsaften – og megasejt, at du og Ananassen kunne hoppe ind i det nye år sammen. Varanen sov fra bulderet og braget, men vi tager revanche næste år 🙂

  • Sejt og sejt….tjaaa, jeg ville nok helt ærligt have foretrukket at hun sov, som din varan. Hun er en værre natteravn, den ananas! Jeg er frisk på en bytter næste år. Så får du en vågen varan og jeg napper den sovende ananas! Deal?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s