Honey, I’m hooooooome

Jeg er hjemme. Der hvor jeg kommer fra. Hvor herretøjshandleren Roberto, der chokerede byen i 90’erne med sin dario-atitude, stadig kalder kvinderne prinsesser og fortæller ens kæreste, at han får en god røv i provinscowboybuksen. Der hvor Allan O. siger, at “…en død kat kan få lov til at ligge og være død.” Og hvor hav og skov mødes på den smukkeste vis i Danmarks flotteste motorvejsbro. Her siger man “pææææng” om dem man betaler med og “hjæææææm”, om der hvor man bor.

Min mor fylder 60 år, og i aften skal vi holde stor fest for hende. I brevdueforeningens forsamlingshus. Sådan er det i provinsen. Udkantsdanmark, når det er bedst. Der fester man i forsamlingshusene. Jeg glæder mig til at være samlet med hele familien og hylde den fantastiske kvinde, min mor er.

I går var vi på min gamle skole. Der arbejder min mor nemlig nu som lærer. Hun blev fejret af sine elever, kolleger og ledere. Min lillebror og jeg hjalp hende med de tærter hun havde bagt til lejligheden. Det er underligt, hvordan sådan et kommuneskolelærerværelse følger en bestemt skabelon. Selv lugten er den samme. Stemningen. Lyden. Det hele kan tages og lægges ned over min egen arbejdsplads. Og alle de kommunelærerværelser jeg har frekventeret i min levetid. En snert af metaltræthed og bitterhed på forunderlig vis blandet med kreativitet og barnlighed. En blanding jeg aldrig helt vænner mig til på trods af, at jeg selv bidrager til den.

Hvis der er noget jeg særligt elsker ved provinsen, så er det at shoppe. Det er som om, at man her lidt bedre kan rumme, at vi ikke alle kommer i størrelse 36. Og så forstår de at holde udsalg. Vi snakker mindst 50% på alle varer i butikken. Ellers får man ikke kunderne indenfor. Der skal et ordentlig tilbud på snoren før rigtige krejlere bider på. Og 50% var det jeg fik på den kjole, jeg købte til festen i aften. Den perfekte eftergraviditets-og-nu-ammende-kjole:

450 kr. Dækker både efterfødselsmave og kejserdelle, men giver alligevel talje og højde. Bare arme, men skjuler mormorgardinerne og luner skulderne. Og så kan elastikhalsen trækkes ned til brystet! Jeg glæder mig allerede til at have den på i forsamlingshuset.

4 thoughts on “Honey, I’m hooooooome

  1. Nææh, hvor er den fin! Shopping i provinsen holder!
    Jeg skulle engang lave et interview på et kommuneskolelærerværelse, og det er rigtigt; de er bare så ens. Det var præcis lissom på min gamle folker, hvor man listede ind i rygeafdelingen og fandt Birgit for at sige, at man altså ikke havde lavet den der stil…. da jeg lavede interviewet, var det hele tiden med en lille smule skyld hængende over hovedet…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s